NAĐENO RJEŠENJE?

Obrat u Zagrebu: Problematični učenik zbog kojeg su se svi učenici ispisali premješten u drugu školu

Zagreb: OŠ Miroslav Krleža prva je obnovljena škola u Zagrebu nakon potresa
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
09.09.2024.
u 16:36

"Dogovoreno je da će roditelji učenika zatražiti premještaj u drugu osnovnu školu, zahtjev će predati sutra ujutro, obavljen je razgovor s ravnateljem škole u koju učenik treba prijeći. Stručna služba škole će sa savjetnicima AZOO-a pripremiti prelazak i pratiti socijalizaciju učenika u novoj sredini", kažu iz Ministarstva

Dijete zbog kojeg se ispisao cijeli razred jedne zagrebačke osnovne škole seli se u drugu školu, otkrili su iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, gdje je održan sastanak s predstavnicima Gradskog ureda, AZOO-a, ravnateljice i roditeljima učenika vezano za problem u toj zagrebačkoj osnovnoj školi.

"Dogovoreno je da će roditelji učenika zatražiti premještaj u drugu osnovnu školu, zahtjev će predati sutra ujutro, obavljen je razgovor s ravnateljem škole u koju učenik treba prijeći. Stručna služba škole će sa savjetnicima AZOO-a pripremiti prelazak i pratiti socijalizaciju učenika u novoj sredini. Gradski ured će izdati sva potrebna rješenja za učenika iz svoje nadležnosti koja su potrebna za nastavak školovanja", odgovorili su za 24sata iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

No, ostala djeca iz razreda već su se ispisala iz škole zbog njega. Njih 14, kako je potvrdila ravnateljica te škole, od 16 učenika u razredu. Uz spomenutog učenika, naime, u razredu je trebalo ostati još samo jedno dijete.

Odvjetnica roditelja djece koja su se ispisala rekla je da su krajem škole godine poslali upit školi, Gradu i Ministarstvu na koji će način biti organizirana nova školska godina. "Odgovor na to pitanje nismo dobili. Tad su roditelji odlučili da nemaju izbora i ispisali su svoju djecu. Čula sam se s klijentima, oni su svoju djecu upisali u druge škole, a neki su preselili cijelu obitelj. Dakle, ispisali su i ostalu djecu koju su imali u toj školi", istaknula je za 24sata Ana-Marija Vegar, odvjetnica koja zastupa roditelje učenika koji su se ispisali iz škole zbog djeteta koje je kako navode, fizički i psihički zlostavljalo svu ostalu djecu iz razreda.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, za ovaj slučaj vršnjačkog nasilja javnost je doznala u ožujku, kada je u medijima objavljeno da 15 učenika iz razreda jedne zagrebačke osnovne škole dva tjedna nije dolazilo na nastavu zbog jednog učenika koji ih zlostavlja i maltretira. Roditelji su tada angažirali i odvjetnicu kako bi riješili ovaj slučaj. Ona je navela kako se radi o dugotrajnom fizičkom, psihičkom i seksualnom uznemiravanju. Što će se sada dogoditi s djecom koja su se ispisala iz škole i hoće li se vratiti u nju, nije poznato.

FOTO Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...

Zagreb: OŠ Miroslav Krleža prva je obnovljena škola u Zagrebu nakon potresa
1/22

Komentara 43

KI
kiselovrhnje
16:46 09.09.2024.

Sutra cemo citati kako se ispisao cijeli razred u koji je premjesten. Ocito kada je doslo do ovakvoga ekstrema da se radi o problematicnom djetetu koje nije za ucionicu vec za strucnu pomoc.

Avatar Make my day
Make my day
16:57 09.09.2024.

Brigo moja pređi na drugoga, a šta mislite da će se desiti u drugoj školi?

Avatar morski
morski
16:48 09.09.2024.

Kako bi ga samo riješili nekadašnje učiteljice. Bio bi manji od makovog zrna. Dobio bi par "vaspitnih" i sve bi bilo u redu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije