Slano&Slatko Dobar dekanter je must have svakog prijatelja vina Čep je važan u čuvanju vina pa kolekcionari šalju dragocjena vina u 'recording klinike' na promjenu Čepa kako bi im produžili vijek. no, važno je i da vino prodiše, a za to je potreban - deKanter
GASTRONOMIJA SA STILOM Što je to ‘hors d’oeuvre’? Radi li se o objedu ili večeri za veća društva, uobičajeno je da se poslužuju ‘s nogu’, uz aperitiv, fino rashlađen šampanjac ili kao ‘finger food’
Slano&slatko Fini patisserie finale je svake gurmanske večeri Fabrizio je svoju finu patisserie odlučio gostima posluživati na predivnim i rafiniranim Zwieselovim etagerama, kako to spada na najboljim adresama
Slano&Slatko Tajna Tetsubina: Život je prekratak da bismo ispijali čajeve iz vrećica, zar ne? Tetsubin dugo čuva toplinu čaja i čini ga ugodnim za ispijanje u velikom stilu. Nakon ovog iskustva, potaknuta beskompromisnim užitkom u šalici najfinijeg japanskog sencha čaja dozvolit ću si parafrazirati velikog Goethea
Slano&Slatko Noblesse oblige: Kolekcija sablji za spektakularno i vješto otvaranje šampanjca Ovi prelijepi predmeti dostavljaju se po cijelom svijetu iz ovog malog talijanskog mjesta u otmjenim etuijima
La Berkel Apsolutni must have za osviještene gurmane nove generacije Za ovu rezalicu čeka se i do pola godine jer jedina može zamijeniti vještog rezača pršuta
Slano&Slatko Kada skuhate prvu marmeladu u bassine a confiture, složit ćete se da vrijedi svakog novčića Bakreno je posuđe najbolji provoditelj temperature, ravnomjerno i kontrolirano raspoređuje temperaturu, što je u kuhanju voća vrlo, vrlo važno, kako u slastičarstvu općenito tako i u pripremi svih delikatnih receptura
Slano&Slatko Fini porculan kupuje se u bijeloj boji, no trendovi su u gastronomiju vratili boje Poneka zdjelica ili tanjur uklopljen u standardnu bijelu postavu vrlo će efektno zaokružiti stol i uveličati nešto egzotičniji tanjur ambicioznijih kuhara amatera ili dati poseban štih i običnom zelju s buncekom. Sve u službi doživljaja