Na testu

C-Elysee nudi obilje centimetara uz malo utrošenih litara goriva

citroen c-elysee (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
03.06.2013.
u 09:36

C-Elysee košta od 82.900 kuna, a za dizelsku izvedbu valja izdvojiti od 96.900 kuna

Pritisnuti manjkom novca, te istovremeno nesmanjenom potrebom za reltivno prostranim automobilom, mnogi su se kupci okrenuli pristupačnim kompaktnim trovolumenskim limuzinama. Segment čiji su se u početku neugledni pripadnici mogli pobrojati na prste jedne ruke danas se ubrzano širi i to atraktivnijim i modernijim modelima. Citroenova mala obiteljska limuzina C-Elysee \'sestra\' je Peugeota 301, a taj smo model isprobali u jedinoj dizelskoj verziji u ponudi.

C-Elysee u 442,7 cm dužine - uz 265,2 cm međuosovinskog razmaka - nudi praktično organiziran i prostran interijer. Lišen suvišnih detalja, udvoljit će potrebama prosječne obitelji. Sjedala su udobna, čvrsta. Na stražnjim sjedalima dovoljno mjesta imaju i viši putnici. Prtljažnik zaprima 506 litara prtljage, što je i više nego dovoljno. Vizualno, C-Elysee ne ostavlja bez daha, nije upečatljiv poput drugih modela te marke, no izgleda pristojno.

Zahvaljujući dobrom ovjesu, automobil je gotovo neosjetljiv na neravnine kojima naše ceste obiluju. Turbodizelski 4-cilindarski motor, 1,6-litreni HDi, već nam je poznat iz drugih Citroenovih modela. Razvija solidne 92 konjske snage, koje se putem osrednjeg 5-brzinskog ručnog mjenjača prenose na prednju osovinu. Motor je uglađen i vrlo štedljiv. Bez opsesivne štedljivosti, moguće je prosječnu potrošnju držati ispod 5 l/100 km. Postiže maksimalnih 180 km/h, a do stotke utroši 11,2 sekunde.

C-Elysee košta od 82.900 kuna, a za dizelsku izvedbu valja izdvojiti od 96.900 kuna. U osnovnoj Attraction opremi donosi, među ostalim, ABS, ESP, četiri zračna jastuka, el. servo upravljač, el. podizanje prednjih stakala, putno računalo. Klima-uređaj i radio sadrži srednji paket opreme Seduction, a s njim C-Elysee 1,6 HDi košta 105.900 kn.

>> Štedljiva i jeftina limuzina dovoljno velika za obitelj

>> Nisu najljepše, ali nude najviše za najmanje novca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije