Facebook

Djevojčica napisala status kod kuće, kaznili je u školi

facebook
AFP
12.03.2012.
u 13:20

Sporni status u kojemu je djevojčica kritizirala nadziranje školskog hodnika napisala je dok je bila kod kuće na svom računalu, a o kazni nisu odlučivali roditelji, nego su to učinili nastavnici i to bez odobrenja roditelja.

U SAD-u je 12-godišnja djevojčica zbog svog statusa na Facebooku kažnjena ostankom u školi nakon nastave, prenosi Telegraph.

Sporni status u kojemu je djevojčica kritizirala nadziranje školskog hodnika napisala dok je bila kod kuće na svom računalu, a o kazni nisu odlučivali roditelji, nego su to učinili nastavnici i to bez odobrenja roditelja. Kaznu je djevojčica dobila i zbog izjave drugog učenika koji je kazao nastavnicima da je s njim preko interneta razgovarala o seksu te je bila primorana predati svoju lozinku za Facebook nastavnicima.

Iz američke udruge za ljudska prava (ACLU) tvrde kako su 12-godišnjakinji iz Minnesote uskraćena prava slobode govora te smatraju da je djevojčica bila zastrašena, uplašena i ponižena dok je boravila u učionici pod kaznom dok je osoblje škole zajedno sa zamjenikom šerifa čitalo njezine privatne poruke.

U SAD-u se polako uvodi praksa u kojoj poslodavci prilikom intervjua za posao traže od kandidata da se registriraju na svoje profile na društvenim mrežama, prilikom čega mogu vidjeti privatne poruke ili sramotne fotografije. Većina kandidata za posao udovolji zahtjevima mogućih poslodavaca zbog straha da će u suprotnom izgubiti priliku za zaposlenje. Neki čak svjedoče kako su prilikom prijave na natječaj za posao morali predati svoju lozinku za Twitter i Facebook.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
14:07 12.03.2012.

Nacizam najvece vrste

TS
Treći Svjetski Rat
18:47 12.03.2012.

Zadnji put je bilo nešto trulo u Danskoj ali u našem stoljeću trulo je jedino u Americi. I zašto bi svatko morao imati profil na toj reviji egoizma? Ja mrzim facebook i nemam svog profila niti ću ga ikad imati! A čitanje nečijih poruka? Pa zar to nije kažnjivo kao i otvaranje nečije pošte? Kakve veze ima što se ovdje radi o računalu? Pravo na privatnost je nepovredivo!

JB
Juda ben Tudum
21:38 12.03.2012.

Iz američke udruge za ljudska prava (ACLU) tvrde kako su 12-godišnjakinji iz Minnesote uskraćena prava slobode govora te smatraju da je djevojčica bila zastrašena, uplašena i ponižena ... ________________________ Pa naravno, jadno dijete. Kad za koju godinu uđe s pištoljem u školu više nitko neće brinuti o ljudskim pravima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije