IT i Developement

Ekipa Styria Digital Services odnijela pobjedu na 4. OSC hackathonu

Styria Digital Services
13.10.2015.
u 11:39

10.10.2015. godine održao se  4. OSC hackathon u coworking prostoru u Poduzetničkom inkubatoru BIOS. Ove godine sudionici su bili podjeljeni u dvije skupine- Juniore i Seniore. U seniorskoj konkurenciji su se natjecali profesionalci iz IT branše, dok su u juniorskoj konkurenciji svoje vještine testirali studenti, srednjoškolci i svi ostali zaljubljenici u IT i Developement.

Kao jedan od sudionika u Seniorskoj skupini bio je i tim Styria Digital Services koji je odmjerio svoje snage kodiranja s konkurencijom i odnio pobjedu među Seniorima. Članovi tima tako su u 24 sata zaradili 16 000 kuna, nagradu i priznanje koje je dokaz da su ekipa izuzetno pametnih i marljivih, mladih ljudi. Mislav Cimperšak, Jelena Matejić, Dario Knežević i Marko Vrbanec, koji je u vrlo kratkom roku kao student postao zaposlenik u odjelu digitalnog razvoja Styria Digital Services, udružili su svoje mozgove i zajedničkim radom osmislili sustav pod nazivom bakin-lonac.com kao rješenje problema koji je pokrio tri kategorije natječaja: problem zapošljavanja i nezaposlenosti, studentski život i zdrav život.

Web aplikacija bakin-lonac.com omogućuje bakama i domaćicama dodatni izvor zarade prodavajući zdrave obroke studentima gladnim pravih tradicionalnih domaćih jela. Bake i domaćice oglašavaju dan unaprijed što će kuhati, a studenti mogu rezervirati hranu i drugi dan mogu obrok samostalno pokupiti kod bake, zatražiti dostavu obroka od ekipe bakin-lonac.com ili mogu sjesti kod bake u toplu kuhinju.

Bakin-lonac.com ima razrađen sustav ocjenjivanja tako da svaki student može nagraditi ocjenom i pohvaliti svoju omiljenu baku, a i svaka baka svog studenta.

Hackathoni su događaji na kojima se developeri nalaze kako bi zajedno razvili nove aplikacije. Poznat po različitim imenima u različitim tehnološkim krugovima, hackathon je postao dio kulture mnogih tvrtki te dio mnogih konferencija. Uvijek uključuje vremensko ograničenje koje sudionike potiče da uokvire svoje projekte, a često sadrži i komponentu natjecanja koje se vrlo često i nagrađuje.

Sve pohvale organizatorima, a ekipa Styria Digital Services se zahvaljuje i veseli novim izazovima i susretima.

Pročitajte više o radu i projektima ekipe Styria Digital Services ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije