HRVATSKI IZBOR

Finalisti se sukobili na završnom testiranju

18.12.2001.
u 00:00

* Za titulu i Zlatni volan bore se Peugeot 307, Citroen C5, Renault Laguna, Fiat Stilo, Volkswagen Polo i Jaguar * Rezultati glasovanja žirija bit će poznati 4. siječnja

X-Type Završno testiranje za izbor Hrvatskog automobila 2002. godine održano je u petak na prostoru Zagrebačkog velesajma. Niska temperatura - oko deset ispod nule - te snijeg i led na asfaltu nisu omeli sukobljavanje šest automobila koji su ušli u finale izbora. Naime, s liste noviteta, koju su činila 23 automobila, članovi Hrvatske udruge automobilističkih novinara glasovanjem su izabrali šest finalista. Ove će godine prvi put nakon test dana Hrvatski novinarski žiri odrediti koji će automobil - Peugeot 307, Citroen C5, Renault Laguna, Fiat Stilo, Volkswagen Polo ili Jaguar X-Type - ponijeti titulu automobila godine i Zlatni volan.

Drugoplasirani dobiva Srebrni volan, a trećeplasirani će se okititi Brončanim. Novitet - test dan - zamišljen je kao mogućnost da se na testiranju članovi žirija dodatno upoznaju s automobilima-finalistima. U tu su svrhu organizirane statičke prezentacije, gradske vožnje te pokusne vožnje na poligonu. Vozila su se pod vještim rukama članova žirija okušala u slalomu, "los" testu, ubrzanju i kočenju. Ovogodišnji žiri čine glavni urednici te urednici specijaliziranih TV emisija i novinskih priloga: M ario Dragun (Svijet oktana), Mladen Jambrović (Vjesnik), Darin Janković (Auto moto svijet), Domagoj Kodžić (Auto), Aleksander Maksimović (Auto moto trend), Sandra Mikulčić (Večernji list), Neven Novak (AutoWeb), Miljenko Pajalić (Revija HAK) i Mirko Vukotić (Glas Slavonije).

No, osim članova žirija, u testiranju su sudjelovali i vozači Niko Pulić, Tihomir Filipović, Borko Skurić, Goran Popović, Aleksandar Božović. Ovo je osmi izbor Hrvatskog automobila godine, a aktualni HR auto je Alfa Romeo 147. I ovogodišnji se izbor odvija pod tradicionalnim generalnim pokroviteljstvom Ine, a posebni su sponzori Raiffeisen banka i Raiffeisen leasing te Sava Tyres iz Kranja. Članove žirija odjenuli su SLAM i Madex Zadar. Rezultati glasovanja žirija bit će poznati 4. siječnja, kad će u Zagrebu biti proglašen HR auto 2002. Svečana dodjela Zlatnog, Srebrnog i Brončanog volana te 13 posebnih priznanja u raznim kategorijama predviđena je 1. veljače.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije