fordovo pojačanje

FOTO Inovativan monovolumen B-Max stigao u je Hrvatsku

ford b-max (1)
Foto: Ford
1/9
20.11.2012.
u 17:10

B-Max izdvaja se po kliznim vratima i izostanku B nosača. Cijene počinju od 113 tisuća kuna

Ford je na našem tržištu - po cijeni od 113.00 kuna - počeo prodavati inovativan mali monovolumen B-Max. Monovolumen iz B-segmenta 11 je centimetara duži od Fieste, te 32 cm kraći od C-Maxa, no od ostatka 'obitelji' odskače praktičnim stražnjim kliznim vratima i potpunim izostankom B nosača. On, naime, ima klasična prednja vrata, ali stražnja su klizna, što uz već spomenuti izostanak B nosača uvelike olakšava ulaz putnicima u vozilo jer se otvaranjem vratiju dobiva otvor širok metar i pol (u klasičnim automobilima tih dimenzija vrata su oko 70 cm široka).

Neobična vrata B-Maxa rezultat su novog koncepta koji B nosač integrira u prednja i stražnja vrata. Time je i struktura vratiju pojačana ultračvrstim čelikom, a energiju u slučaju nesreće apsorbiraju okviri vrata. Kao i u ostalim monovolumenima, i u B-Maxu vozač sjedi povišeno, čime je i vožnja preglednija te ugodnija. Još jedan praktičan detalj odnosi se na preklapanje stražnjih sjedala u omjeru 60:40. To se može izvesti pokretom jedne ruke, a rezultat je potpuno ravna podnica. Prtljažnik prima 318 do 1372 litara, a osim stražnje klupe, preklopiti se može i suvozačevo sjedalo.

Gama motora obuhvaća i 1,0 EcoBoost benzinac s tri cilindra, sa 100 odnosno 120 konjskih snaga. Ljubitelji benzinaca birati mogu i 1,4-litreni Duratec sa 90 KS i 1,6 agregat od 105 konja. Na raspolaganju je i 1,5-litreni dizelaš Duratorq TDCi sa 75 KS, kao i 1,6 turbodizelaš sa 95 KS.

Uz B-Max, Ford ima još jednu prinovu na našem tržištu. U prodaji je, naime, i novi Transit, u putničkoj i teretnoj verziji. Putnička može povesti osam putnika.

Ključne riječi

Komentara 1

ML
Mlatimudan
19:06 20.11.2012.

U Njemačkoj je početna cijena za taj auto više od 1.000 eura niža (točnije ona iznosi: 13.990 eura). U toj cijeni Ford preuzima na se trošak punog kaska na 12 mjeseci.).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije