nagrada božo težak

Godišnja ICT nagrada urednici Večernjakovog IQ magazina

božo težak
28.05.2013.
u 14:48

Zbor informatičkih novinara HND-a proglasio je najbolje ICT novinare na svečanosti 12. dodjele novinarskih nagrada „SAP ICT journalist prize Božo Težak“

Zbor informatičkih novinara HND-a danas je na svečanosti u sklopu poslovno-tehnološke konferencije SAP FORUM na zagrebačkom Jarunu proglasilo najbolje ICT novinare. Pred više od 400 uzvanika i 50-ak suradnika i kolega predstavljeni su laureati za 2012. godinu.

Informatičkom novinarkom godine proglašena je Ana Đorđević, slobodna novinarka. Dobitnica nagrade u kategoriji najbolji novinarski uradak je Matilda Bačelić, novinarka tjednika Lider, dok je Tanja Ivančić Belošević iz Večernjeg lista dobitnica godišnje nagrade u kategoriji najbolji urednički uradak.

– Izuzetno mi je drago što je dodjelom ove prestižne nagrade prepoznat moj doprinos radu Zbora ICT novinara HND-a, a time i informatičkom novinarstvu u Hrvatskoj. Postizanje i očuvanje profesionalnih standarda naše struke teški su zadaci u ovo, za novinarstvo vrlo izazovno vrijeme, no lakše mi je ustrajati u tome kad znam da imam podršku svojih kolega – riječi su ICT novinarke godine Ane Đorđević. ICT novinara godine odabrao je Zbor informatičkih novinara HND-a sukladno Pravilniku o izboru novinara godine.

Najboljim novinarskim uratkom žiri je ocijenio članak Matilde Bačelić pod nazivom "Start up - Tko sve može imati koristi od bujanja tvrtki iz garaža", objavljen u tjedniku Lider, dok je najboljim uredničkim uratkom ocijenjen iQ magazin koji uređuje Tanja Ivančić Belošević.

Zbor informatičkih novinara HND-a i tvrtka SAP već dvanaest godina uzastopno doprinose važnosti rada novinara koji su u svom radu i istraživačkom novinarstvu fokusirani na teme razvoja, unaprjeđenja i popularizacije informatičkih i komunikacijskih tehnologija.

>>Miroslav Wranka najbolji je informatički novinar godine

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije