PEUGEOT

Najsnažniji 308 GTi i službeno u prodaji, starta s cijenom od 265.942 kn

Peugeot 308 GTi
Foto: Peugeot
1/2
27.01.2016.
u 18:00

Kompakt stiže do 100 km/h za svega šest sekundi

Najsnažnije GTi izdanje francuskog kompakta, Peugeota 308, pušteno je u prodaju odmah nakon prezentacije u okolici istarske Brtonigle. Ispod poklopca motora poznati je 1,6-litreni THP motor kojem je za ovu priliku snaga povećana na 272 KS, uz koje je na raspolaganju i 330 Nm okretnog momenta. Tako opremljen kompakt - spušten za 11 mm, a za isto toliko je i povećan trag stražnjih kotača - stiže do 100 km/h za svega šest sekundi.

Sportskom duhu pored mnogih optičkih detalja, nove prednje maske, stražnjeg odbojnika s difuzorom i dvije ispušne cijevi, pridonosi i opcija dvobojne, crveno-crne kombinacije karoserije, kao i dotjerana putnička kabina. Dojam upotpunjuje i Torsenov diferencijal ograničenog proklizavanja. Pojačani su i diskovi, kao i kompletan ovjes.

 

>> Prodaja Peugeot Citroena lani porasla 1,2 posto

>> Sportski Peugeot 308 GTi brani francuske boje

Komentara 1

Avatar Olujni
Olujni
00:42 01.02.2016.

Cijena sitnica! Za te novce se može kod konkurencije kupiti auto više srednje klase a ne ova francuska kutijica, plastična dječja igračka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije