Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u nekoliko sekundi

Hakirali čitač otisaka prstiju na novom iPhoneu

prst
YouTube screenshot
23.09.2013.
u 07:08

Otisak prsta korisnika telefona fotografiran na staklenoj površini bio je dovoljan da se stvori lažan otisak kojim se može otključati novi iPhone 5s

Grupa hakera iz Njemačke poznata kao Chaos Computer Club objavila je da su uspjela hakirati čitač otisaka prstiju na novom iPhoneu 5s, javlja Forbes.

– Otisak prsta korisnika telefona fotografiran na staklenoj površini bio je dovoljan da se stvori lažan otisak kojim se može otključati novi iPhone 5s osiguran funkcijom TouchID. To dokazuje da bi se ovakva metoda otključavanja trebala izbjegavati, navodi se u priopćenju hakerske skupine.

U videu objavljenom na YouTubeu jedan od hakera demonstrirao je kako je u samo nekoliko sekundi uspio lažirati otisak.

>> Novi modeli iPhonea pušteni u prodaju u 11 zemalja

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije