NOVITETI NA IFA SAJMU

Honor još stanjio najtanji preklopni mobitel: Evo po kojoj cijeni Magic V3 stiže u Hrvatsku

05.09.2024.
u 16:45

Koliko je uređaj Magic V3 izdržljiv, demonstrirao je i sam šef Honora George Zhao, bacajući mobitel ispred publike na IFA sajmu. Također, iz Honora tvrde da taj njihov uređaj može izdržati i 15 minuta u veš mašini

Tržište pametnih telefona s preklopnim zaslonima ima sve veću kompetitivnost, a kineski Honor je u Berlin na veliki IFA sajam dobio novo izdanje svog flagshipa. Već najtanji preklopni mobitel sada su uspjeli još više stanjiti, pa se nova verzija Honor Magic V3 s 9,9 mm prethodnog modela spustila na samo 9,2 mm. Honor je u Berlinu predstavio i laptop Honor MagicBook Art 14, tablet Honor MagicPad 2 i pametni sat Honor Watch 5.

I Honor se u svom predstavljanju fokusirao na prednosti boljeg iskorištavanja umjetne inteligencije u svojim uređajima. Tijekom predstavljanja, Honor je istaknuo i svoje partnerstvo s Google Cloudom. - Umjetna inteligencija iz temelja mijenja našu industriju, obogaćujući i stvarajući nova iskustva koja unaprjeđuju kreativnost i produktivnost korisnika diljem svijeta, svaki dan. U kombinaciji s našim stručnim znanjem o uređajima, to nas vodi u razvoju AI tehnologije, omogućujući stvaranje osobnih, intuitivnih i sigurnijih AI iskustava koja najbolje zadovoljavaju njihove potrebe. Želimo omogućiti AI iskustva usmjerena na čovjeka koja će potrošači smatrati doista čarobnima, istaknuo je George Zhao, izvršni direktor Honora. 

Foto: Danijel Lijović

Novi Honor Magic V3 ima sada i poboljšanu izdržljivost, bateriju, zaslon i AI iskustvo. A koliko je uređaj izdržljiv, demonstrirao je i sam George Zhao, bacajući mobitel ispred publike na IFA sajmu. Također, iz Honora tvrde da taj njihov uređaj može izdržati i 15 minuta u veš mašini. Najtanji preklopni telefon na svijetu Honor Magic V3 bit će dostupan i u Hrvatskoj po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1999 eura.

Osim što ima samo 9,2 milimetara debljine, Magic V3 je težak svega 226 grama. Iz Honora hvale svoju super čeličnu šarku vlastite proizvodnje koja je izrađena od 19 inovativnih materijala i 114 mikrostruktura. Iz Honora tvrde da sada njihov novi flagship preklopni mobitel podržava čak 500.000 preklapanja.  Uređaj bi također trebao nuditi i kvalitetne fotografije. Novi Falcon sustav kamera uključuje trostruku kameru: 50 MP glavnu kameru, 50 MP periskopsku telefoto kameru i 40 MP ultra-široku kameru. Kamera bi trebala biti optimizirana i za rad u uvjetima slabog osvjetljenja.

Foto: Danijel Lijović

Honor Magic V3 opremljen je 6,43-inčnim vanjskim zaslonom i 7,92-inčnim unutarnjim preklopnim zaslonom. Uređaj ima i niz inovativnih funkcija za udobnost očiju, poput prve AI Defocus Display tehnologije na svijetu, 4320 Hz Risk-free PWM zatamnjivanje, cirkadijalnog noćnog prikaza i prikaza prirodnih tonova. Opremljen je trećom generacijom silicij-ugljične baterije velikog kapaciteta 5150 mAh. Uređaj podržava 66 W žično i 50 W bežično Honor SuperCharge punjenje. 

Nova generacija preklopnog pametnog telefona donosi niz AI značajki na osnovi umjetne inteligencije koje podižu korisničko iskustvo. Magic Portal na ovom uređaju omogućava brzi pristup omiljenim aplikacijama i alatima, dok AI tehnologije, kao što su Honor AI Motion Sensing i HONOR AI Portrait Engine, omogućuju zanimljive fotografije i portretne snimke.

Foto: Danijel Lijović

Honor je predstavio i novu verziju svog obećavajućeg prijenosnog računala Honor MagicBook Art 14. Ovaj laptop dolazi s težinom od samo 1 kg i debljinom od 10 mm, što ga čini najtanjim AI prijenosnim računalom na tržištu. Pokreće ga Intelov Core Ultra 7 procesor. 

Ne iznenađuje da je Honor onda stanjio i svoj novi tablet - Honor MagicPad 2 tablet ističe se ultra-tankim dizajnom, debljine samo 5,8 mm i težine 555 g. Opremljen je s 12,3-inčnim Honor Eye Comfort zaslonom, koji ima brzinu osvježavanja od 144 Hz i napredne značajke zaštite očiju, uključujući Al Defocus Display. Pokreće ga Snapdragon 8s Gen 3 procesor uz veliku bateriju kapaciteta 10050 mAh i brzo punjenje od 66 W.

Također, Honor Watch 5 iznimno je lagan pametni sat, težak samo 35 g, s debljinom od 11 mm. S 1,85-inčnim AMOLED zaslonom visoke razlučivosti (450x390 piksela), podržava rad preko cijelog zaslona na dodir. Honor tvrdi da baterija ovog sata može potrajati impresivnih 15 dana zahvaljujući 480 mAh kapacitetu i Turbo X pametnom upravljanju energijom. Honor Watch 5 prati zanimljive zdravstvene metrike, uključujući srčanu frekvenciju i razinu SpO2, dok poboljšana GPS preciznost osigurava točno praćenje aktivnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije