Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJTANJI FOLDABLE MOBITEL

Honor Magic V2 stigao u Europu, u Hrvatskoj kreće od 1999 eura

Pametni telefon Honor Magic V2
Foto: Danijel Lijović
1/27
26.01.2024.
u 16:00

Tržište pametnih telefona s rasklopnim zaslonima je sada i u Europi dobilo još jedan zanimljiv uređaj koji izaziva konkurenciju

Za nešto manje od pet mjeseci ulicama njemačkog grada Leipziga vladat će kolone hrvatskih navijača na Europskom nogometnom prvenstvu (utakmica s Italijom igra se 24. lipnja). No, danas je Leipzig domaćin jedne drugačije utakmice - one u tehnološkom svijetu pametnih telefona s preklopnim ekranima. Kineski brend Honor upravo je Leipzig izabrao za svoju dugo iščekivanu europsku premijeru linije svojih mobitela s preklopnim zaslonima. Tako smo konačno dobili priliku uživo vidjeti Honor Magic V2, najtanji foldable mobitel koji sada stiže i u Hrvatsku.

Iz Honora nam otkrivaju kako su na razvoju ovog modela radili dvije godine, tvrde da su pritom napravili više od 210 tehnoloških otkrića, kao što su ultratanka baterija, rashladni sustav, šarke, Type-C konektor, zaslon, jedinica zvučnika...  Nova verzija Honorovog preklopnog mobitela donosi jaču bateriju i poboljšanja u korisničkom iskustvu. Honor Magic V2 je najlakši i najtanji preklopni pametni telefon koji je Honor dosad predstavio, težak samo 231 grama i debljine samo 9,9 mm kada je sklopljen, odnosno 4,7 mm kada je rasklopljen što je vrlo tanko za ovakvu vrstu uređaja. Pa se može reći da većina korisnika na prvi pogled neće ni pogoditi da je riječ o uređaju koji se može rasklopiti u tablet.

Foto: Danijel Lijović

Također, uređaj je i lakši nego biste inače pomislili za ovakvu kategoriju mobitela pa to svakako daje i olakšanje u svakodnevnom korištenju, nošenju u džepu, duljem držanju u rukama... Tako korisnicima može poslužiti za sve stvari što i inače koriste mobitele, a dodatno može poslužiti i kao tablet kada se rasklopi.

Foto: Danijel Lijović

Ovaj uređaj dolazi s novom generacijom silicij-ugljične dvostruke baterije, prosječne debljine od samo 2,72 mm, koja postiže visoki kapacitet do 5000 mAh u prostoru tankog i laganog sklopivog kućišta. Pa se unatoč tanjem kućištu nije moralo kompenzirati na kapacitetu baterije pa bi ovo mogao biti foldable s najboljom autonomijom baterije. 

Porsche verzija

FOTOGALERIJA: Pogledajte kako izgleda foldable mobitel Porsche Design Honor Magic V2 RSR

Pametni telefon Honor Magic V2
1/11

U Porsche Experience Centru u Leipzigu predstavljeno je i posebno izdanje ovog uređaja - Porsche Design Honor Magic V2 RSR koji je inspiriran legendarnim brendom automobila Porscheom. Linija stražnje strane ovog preklopnog pametnog telefona podsjeća na poklopac motora Porschea 911. Ovaj model teži 234 grama i debljine je 9,9 milimetara. 

Impresivne šarke

Osim što je tanak i lagan, Honor Magic V2 ima i izdržljive titanijske šarke. Iz Honora tvrde da njihove šarke mogu izdržati više od 400.000 savijanja, što bi trebalo osigurati do 9 godina korištenja ako se telefon dnevno savija 100 puta. Ako mobitel ne zastari softverski i hardverski u drugim pogledima jer rijetko koji mobitel danas možete kvalitetno koristiti tako dugo. 

Foto: Danijel Lijović

Novi Honor Magic V2 ima trostruku stražnju kameru koja uključuje glavnu kameru od 50 MP (f/1.9), ultraširoku kameru od 50 MP (f/2.0) i telefoto kameru od 20 MP (f/2.4). Dvostruka prednja kamera ima dvije 16MP kamere (f/2.2). Nova verzija donosi poboljšanja i u korisničkom iskustvu, omogućava ugodnije i funkcionalnije usporedno korištenje aplikacija. Članak koji čitate možete snimiti za kasnije povlačenjem po ekranu od gornjeg ruba prema dolje. Screenshot možete napraviti dvostrukim kucanjem po zaslonu...

Honor Magic V2 od danas je dostupan i u Hrvatskoj u pretprodaji od 26. siječnja. do 13. veljače, a nakon toga će biti dostupan u redovnoj prodaji po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1999 eura.

SPECIFIKACIJE: HONOR MAGIC V2

Foto: Danijel Lijović

Dimenzije: 156,7 mm; sklopljen: 74 mm, rasklopljen: 145,4 mm
Masa: 231 grama
Zaslon: Unutarnji zaslon: 7,82" OLED (do 120 Hz)
Vanjski zaslon: 6,43" OLED (do 120 Hz)
Čipset: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
Operativni sustav: MagicOS 7.2 (Android 13)
Memorija: Honor Magic V2 16GB+256GB; 16GB+512GB
          Honor Magic V2 Ultimate 16GB+1TB
Kamere: Trostruka stražnja kamera: 50 MP širokokutna (f/1.9, OIS)
                                   50 MP ultra-širokokutna (f/2.0)
                                   20 MP telefoto (f/2.4, OIS)
Zum: 40x digitalni
Selfie kamera: 16 ML širokokutna (f/2.2)
Baterija: 5000 mAh
Žičano punjenje: 66W
Cijena u Hrvatskoj: preporučena maloprodajna cijena od 1999 eura

FOTOGALERIJA Pogledajte kako izgleda Honor Magic V2

 

Pametni telefon Honor Magic V2
1/30

Komentara 1

Avatar Bill Carson
Bill Carson
18:44 26.01.2024.

Trebali su staviti 5000 Eura. Preporuka za domaće teleoperatere da malo podignu cijenu. Nema smisla da mobitel košta samo 2000 eura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije