Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE HUAWEI WATCH FIT 3

Huawei lansirao pametni sat koji broji i kalorije, flagship laptop lakši od 1kg...

Huawei u Dubaiju predstavio nove uređaje
Foto: Danijel Lijović
1/49
07.05.2024.
u 17:56

Novi Huwei Watch Fit 3 ima atraktivniji AMOLED zaslon, teži samo 26 grama i stiže s vrlo zanimljivom lepezom značajki za praćenje unosa kalorija, kvalitete spavanja i praćenja sportskih aktivnosti. Impresionira i novi Huaweijev laptop MateBook X Pro koji obećava jake performanse, a lakši je od 1 kilograma

Kineski brend Huawei predstavio je danas niz novih uređaja namijenjenih međunarodnom tržištu. U Dubaiju je Huawei lansirao svoje nove pametne satove Huawei Watch Fit 3, Huawei Watch 4 Pro ('svemirska' edicija), novu verziju svog laptopa MateBook X Pro i tableta MatePad 11.5"S PaperMatte i slušalice FreeBuds 6i.

To je ujedno najveći Huaweijev događaj ovakvih razmjera s proizvodima namijenjenima međunarodnom tržištu, a ne iznenađuje da su ovaj put fokus stavili na pametne satove jer su vrlo traženi i u Europi pa i u Hrvatskoj. Kinezi su se pritom pohvalili da su u šest mjeseci prodali preko 5 milijuna primjeraka svog lanjskog hvaljenog pametnog sata Huawei Watch GT4. 

Nova linija Huaweijevih pametnih satova Huawei Watch Fit 3  usmjerena je prema kombinaciji mode i sporta, nadograđujući svoje prijašnje nosive uređaje za praćenje tjelesnih aktivnosti s atraktivnijim dizajnom. Ostao je kvadratni dizajn, ali sada u kvalitetnijoj i elegantnijoj izvedbi očito namijenjenoj široj publici. Također, oblik je sada 'kockastiji' pa više podsjeća na Apple Watch.

Veliki 1,82 inča AMOLED zaslon (60 Hz) na Huawei Watch Fit 3 seriji pruža bogatije i imerzivnije vizualno iskustvo, nego prethodne verzije. Istovremeno kućište od aluminijske legure ima ugodnu i atraktivnu teksturu. Sat je 'tanak', ima samo 9,9 milimetara i teži tek 26 grama (bez remena).

FOTOGALERIJA Pogledajte nove Huaweijeve pametne satove, laptop i tablet 

Huawei u Dubaiju predstavio nove uređaje
1/31

 Sa strane performansi i praćenja tjelesnih aktivnosti ovo je jedan od onih pametnih satova koji vam pokušavaju biti osobni trener. Ima već integriranu cijelu lepezu podataka o kalorijama razvrstanih po različitim kategorijama i vrstama hrane. Ovaj program pokriva u preko 50 zemalja, uključujući Hrvatsku. To ukratko znači da sada jednostavnije nego ikad prije na ovakvim satovima možete lakše pratiti koliko kalorija unosite tijekom dana i tako si olakšati optimalan balans između vježbanja, zdravije prehrane i zdravijih navika. Jer možete vi vježbati koliko hoćete, ali ako pritom ne pazite i na to što jedete i pogotovo koliko jedete, svi će vam planovi o dostizanju ciljeva u kilaži propasti. Pitajte, bilo kojeg trenera...

Novost uz ovaj nosivi uređaj je i to što sada ima značajku "Smart Sports", odnosno prema sat će vam preporučivati koje vježbe i u kojim intervalima bi bile najbolje baš za vas. Te preporuke ovisit će o vašim navikama, a čak će uračunavati i vremenske prognoze. Ugrađena je i poboljšana značajka za praćenje kvalitete spavanja (TruSleep 4.0) s više indikatora pa je sada još poboljšano ocjenjivanje sna što je prva stvar koju korisnici pametnih satova znaju provjeravati kada se probude.

Foto: Danijel Lijović

Također, iz Huaweija tvrde da su za čak 30 posto poboljšali točnost očitavanja brzine otkucaja srca. Ima otpornost na vodu, a novo poboljšanje je i što se podaci iz aplikacija sada prikazuju većim slovima pa su lakši i ljepši za očitati. Ovaj pametni sat Huawei Watch Fit 3 stiže i u Hrvatsku, kao i Huawei Watch 4 Pro Space Edition te nova zelena verzija sata Huawei Watch GT 4 i slušalice FreeBuds 6i. 

Foto: Danijel Lijović

Huawei je lansirao i još jednu verziju jednog od svojih najpopularnijih pametnih satova Huawei Watch 4 Pro, sada u  Space Edition seriji inspiriranoj svemirskim motivima. Kineski brend je izbacio i noviju poboljšanu verziju svog hvaljenog laptopa Huawei MateBook X Pro zaslona od 14,2 inča.

Foto: Danijel Lijović

Ovdje su se fokusirali na stvaranju čim snažnijeg laptopa, ali u praktičnijoj laganoj varijanti. Cijeli laptop teži samo 980 grama, a debljine je samo 13,5 milimetara. 

Predstavljen je i novi Huawei tablet MatePad 11.5"S s novom vrstom zaslona koja je ugodnija za čitanje jer smanjuje smetnje s odbljeskom svjetla s ekrana, a istovremeno se sačuvala visoka brzina stope osvježavanja zaslona i velika rezolucija. Iz Huaweija su istaknuli i da su protekle tri godine razvijali posebnu aplikaciju GoPaint koja omogućava korisnicima tableta MatePad 11.5 S da se i kao amateri mogu okušati u kreiranju vizualnih atraktivnih radova.

GoPaint - aplikacija za slikanje alat i za kreativce i amatere

Foto: Huawei

GoPaint aplikacija nastala je zajednički radom Huaweijevih laboratorija, stručnjaka i timova za istraživanje i razvoj iz osam područja, uključujući materijale, fizičku optiku i grafičko renderiranje. A sve kako bi korisnici dobili realističnije efekte pisanja i slikanja. GoPaint dolazi s više od 100 različitih virtualnih kistova 4 i realističnih tekstura, dajući korisnicima realna i prirodna 'platna za slikanje'. Možete risati prstom ili olovkom. 

Zahvaljujući FangTian Painting Engineu, GoPaint podržava veliki broj slojeva, nisku latenciju i visoku brzinu kadrova za trenutni odgovor na korisnikove poteze kistom. U kombinaciji sa snažnim performansama Huawei tableta, GoPaint donosi autentičnu, profesionalnu, pametnu aplikaciju za slikanje, jednostavnu za korištenje koja će se svidjeti podjednako amaterima i profesionalnim kreativcima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije