KUD ĆE SUZA...

James Cameron pokušat će zaustaviti naftu

James Cameron
AFP
02.06.2010.
u 17:59

Patent, koji drži Kevin Costner, za stroj za usisavanje nafte iz mora BP-u i EPA-i ipak je manje zanimljiv od podvodnih strojeva s kojima slavni redatelj ima veliko iskustvo.

Rupa ostala nakon havarije nafne bušotine British Petroleuma u Meksičkom zaljevu već je po razmjerima ekološke katastrofe premašila štetu nastalu nakon zloglasnog izlijevanja nafte na Aljasci iz tankera Exxon Valdez, a svi dosadašnji pokušaji da se izbijanje nafte zaustavi nisu doveli do željenog rezultata. Stoga je američka agencija za zaštitu okoliša EPA (Environmental Protection Agency) na seminar u Washingtonu u srijedu pozvala brojne stručnjake koji bi mogli pomoći, između ostalog i kanadskog redatelja Jamesa Camerona.

Redatelj "Terminatora", "Titanica" i "Avatara" nije pozvan zbog svoje stručnosti u snimanju filmova, već zbog drugih znanja koje je stekao snimajući "Ambis", "Titanic" i dokumentarni film o slavnom potonulom brodu, "Duh dubina". Naime, Cameron je stekao veliku stručnost u korištenju robota na daljinsko upravljanje na velikim dubinama, a upravo to je ono što EPA smatra da bi moglo pomoći.

S Cameronom je u Washington stigao i njegov suradnik Phil Nuytten iz Vancouvera, šef tvrtke Nuytco Research koja drži brojne patente za ronilačka odijela i drugu podvodnu opremu. Hoće li Cameronove i Nuyttenove ideje doprinijeti konačnom zaustavljanju šikljanja nafte, doznat ćemo uskoro.

 

Komentara 10

XA
xaron
19:38 02.06.2010.

Posto su svi zakazali, eto opet Holywood mora spasavati Ameriku. Kada djeca vjeruju u bajke iz filmova to je nekako i ok, ali kad vlada u to vjeruje znaci da su ga popusili.

BO
bonsai
20:16 02.06.2010.

Chuck Norris spava s upaljenim svjetlom,ne zato jer se boji mraka,nego zato što se mrak boji njega.

PR
propalismoFranjoskroz
18:12 02.06.2010.

a navodno će zvat i stalonea i arnolda.Gube vrijeme,odma treba Chuka zvat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije