Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo na tržištu

Kineski ekološki dostavnjaci marke Farizon od jeseni u Hrvatskoj

Farizon
23.04.2024.
u 08:08

Grupacija AutoWallis, zastupnik Opela, Land Rovera i Jaguara za Hrvatsku, postala je zastupnik kineskog proizvođača dostavnih ekoloških vozila u vlasništvu Geely Auto grupe

Grupacija AutoWallis, zastupnik Opela i Land Rovera za Hrvatsku, dodatno je ojačala svoj međunarodni tržišni položaj sklapanjem ekskluzivnog ugovora o distribuciji u 8 država srednje i istočne Europe za brand gospodarskih vozila Farizon koje proizvodi grupacija Geely Auto Group. Kineska grupacija Geely jedan je od najvećih proizvođača vozila na svijetu, lider u inovacijama automobilske industrije koje obuhvaćaju tehnologije samovozećih, električnih i hibridnih vozila i druga napredna rješenja mobilnosti.
Grupacija AutoWallis, sa sjedištem u Budimpešti, tako će imati ekskluzivnu distribuciju gospodarskih vozila Farizon u 8 država u regiji - Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji. Podsjetimo, tvrtka KMAG, koja je hrvatski zastupnik marki Kia i Volvo, odnedavno je i zastupnik Geely osobnih automobila u Hrvatskoj.
Prvi put predstavljen 2016. godine u vlasništvu grupacije Geely Auto Group, Farizon je prvi kineski brand gospodarskih vozila koji nudi sveobuhvatan asortiman proizvoda temeljenih na novim izvorima energije kao što su teška i laka gospodarska vozila i autobusi i prvi teški kamion na svijetu koji upotrebljava metanol M100 kao pogonsko gorivo. Farizon je predan postizanju zelenog prijevoza bez emisija i u tu je svrhu razvio vlastite pogonske sustave. Nakon uspjeha u Aziji, brand je ušao na međunarodna tržišta i sada je prisutan u Južnoj Americi, na Bliskom istoku i u jugoistočnoj Aziji, a 2024. godine započeo je širenje na Europu.
Voditelj operacija grupacije AutoWallis u Hrvatskoj, Damir Domitran, najavio je da će distribucija vozila Farizon započeti u drugoj polovici 2024. s modelima V6E i SuperVan.  
- Kao član grupacije Geely, jednog od vodećih kineskih visokotehnoloških izvoznih poduzeća koje godišnje prodaje gotovo 3 milijuna vozila širom svijeta, Farizon je dio iste obitelji kao i drugi poznati kvalitetni brandovi kao što su Volvo, Polestar, Lynk & Co, Lotus i Aston Martin. Kupcima će na jesen biti dostupan novi SuperVan koji savršeno kombinira vrhunske tehnologije s jedinstvenom, fleksibilnom arhitekturom, atraktivnim specifikacijama i konkurentnim tržišnim položajem.  Brand je preuzeo vodeći položaj po inovacijama u automobilskoj industriji koje uključuju tehnologije samovozećih vozila, pogone na nove izvore energije i druga napredna rješenja mobilnosti - kaže Damir Domitran .

Ključne riječi

Komentara 1

ZO
zojo
10:47 23.04.2024.

potrčali svi u kinu za jeftinom radnom snagom za svoju pohlepu sad kinezi gaze sve neka propadnu sve firme koje su išle iz svoje zemlje negdje drugdje za pohlepu svojih vlasnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije