Renault Espace

Luksuzna krstarica stvorena za ležerna duga putovanja

Renault Espace
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/11
08.03.2016.
u 14:40

Putem dodirnog ekrana upravlja se navigacijom, klimatizacijskim i audio sustavom te odzivom motora, mjenjača i upravljača

U novoj generaciji ovog, danas prilično impresivnog modela Renault je napravio oštar zaokret od segmenta jednovolumena prema velikim crossoverima. Inovativan dizajnerski pristup rezultirao je upečatljivim, robusnim linijama. Obogaćen elementima karakterističnim za SUV-ove, Espace dug 486, širok 189 i visok 168 cm u putničkoj kabini nudi obilje prostora i zavidan luksuz, posebno u isprobanoj Initiale Paris izvedbi, vrhuncu ponude.

Svih sedam sjedala - širokih, udobnih i kožom presvučenih - mogu se zasebno preklopiti i podignuti električnim putem. Komandu za to vozač daje ili pritiskom na tipke u prtljažniku ili putem dodirnog ekrana od 8,7 inča naprednog R-link sustava, koji funkcionira i izgleda poput pravog tableta. Putem njega upravlja se navigacijom, klimatizacijskim i audio sustavom, ali i postavkama vozila poput odziva motora, mjenjača i upravljača te tvrdoće ovjesa. Primjerice, u sport modu upravljač je direktniji, ovjes kruće podešen, motor radi u višim okretajima, a u komfort modu karoserija bilježi tek manje pomake, pa je vožnja ugodnija.

Espace se pokazao posebno dobrim izborom za duga putovanja jer vozač i putnici prevaljene kilometre uopće ne osjete. Upravljivost je na visokoj razini, čemu kumuje 4Control, u suradnji s aktivnim ovjesom. Ovaj sustav upravljivosti sva četiri kotača također pokazuje razlike ovisno o modu vožnje izabranom putem dodirnog ekrana. Isprobani primjerak tjera odličan Twin Turbo dizelaš od 160 KS. Radi uglađeno i tiho, na pritisak papučice gasa reagira trenutno. Uparen je s EDC automatskim mjenjačem, koji omogućava brze izmjene stupnjeva prijenosa.

Initiale Paris opremljenost sami je vrh ponude. Espace stoji od 279.900 kn, a cijena luksuzne dCi 160 Initiale Paris izvedbe iznosi od 369.900 kn.

>> I dalje najbolji vozački obiteljski jednovolumen

>> Voljeli ga ili ne, Berlingo je automobil koji jednoj prosječnoj obitelji nudi sve

Komentara 9

FR
franjo
16:44 08.03.2016.

Karton la' blamaž.

Avatar Olujni
Olujni
00:23 09.03.2016.

Za skoro 40.000 Eur se može kupiti vrhunski automobil kod njemačko-korejsko-japanske konkurencije. Ovo je precijenjeni, kvarljivi i izuzetno skupi za održavanje automobil.

XX
xxx008
09:49 09.03.2016.

Ludilo,pa to je space shutlle!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije