Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 5 godina razvoja

Mate Rimac registrirao prvu Neveru: 'Evo više te tablice, čak i sa pečatom'

Varaždin: 'Fly Over' utrka: Rimac Nevera protiv aviona
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
15.06.2022.
u 21:02

Podsjetimo, Rimac Grupa prikupila je 3,78 milijardi kuna ili 500 milijuna eura u investicijskom krugu D, čime je tržišna vrijednost kompanije premašila dvije milijarde eura.

Mate Rimac registrirao je prvu Neveru te se tom prilikom pohvalio na društvenim mrežama.

- Nakon 5 godina razvoja, preko 1.000 ljudi u projektu, 17 proizvedenih prototipova, 45 crash testova, 9 uništenih auta tokom crash testova i tisuće drugih testova - danas je regularno registrirana prva Nevera. Za sada u Hrvatskoj a uskoro i u mnogim drugim zemljama. Evo više te tablice, čak i sa pečatom. Bit će ih zanimljivo vidjeti uskoro na tablicama Monaca, UK, SAD-a, Njemačke, Japana, Kanade itd. - napisao je u Facebook objavi.

Foto: Mate Rimac/Facebook

 

Podsjetimo, Rimac Grupa prikupila je 3,78 milijardi kuna ili 500 milijuna eura u investicijskom krugu D, čime je tržišna vrijednost kompanije premašila dvije milijarde eura. Ključni novi ulagači su SoftBank Vision Fund 2 te Goldman Sachs Asset Management, uz sudjelovanje postojećih dioničara Rimac Grupe, uključujući Porsche i InvestIndustrial. Svi investitori imaju udjel u Rimac Grupi, dok Mate Rimac, osnivač tvrtke te izvršni direktor Rimac Grupe i dalje posjeduje najveći udio u kompaniji.

– Radi se o velikoj investiciji. Iznimno mi je drago da su u ovom novom krugu osim strateške, automobilske industrije i financijski investitori. U nas je uložio sada i najveći tehnološki investitor u svijetu - SoftBank te Goldman Sachs, jedan od općenito najvećih investitora. Radi se o ukupno više sredstava negoli smo prethodno prikupili, dakle, doista ogromna stvar za nas. Pri tom je Porsche već četiri puta uložio u našu tvrtku, što govori o povjerenju i produbljenju suradnje – naglasio je Rimac.


Ključne riječi

Komentara 20

ST
starsandstripes
23:48 15.06.2022.

mi hrvati cemo naći tisuću razloga za pljuvanje umjesto da se radujemo da i mi imamo konja za utrku ...svi svoje hvale a mi svojima trazimo mane...rimac je prevarant modric je bez veze janicu gura tata itd itd

SU
superbura
22:52 15.06.2022.

Rimac je vrlo poznato u svijetu kao jedna od rijetkih hrvatskih firmi koja se uspješno vodi, a Rimac je postao vrlo poznata robna marka u automobilnoj industriji. Ali ovdje na VL-u samo su ljubomornih komentara leftarda i istočnih komšija, koji ne žele uspjeh Hrvatskoj. Nijedna njemačka tvrtka ne bi uložila milijarde u tvrtku koja nije dobro vođena i koja nije imala uspjeha... Dosta o tome.

Avatar horuk
horuk
22:05 15.06.2022.

Ta maketa od kartona, koju bi svaki lefto elektricar mogao na brzake napraviti ali mu se ne da, izgleda. Super. Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije