Talijanski Alfa Romeo konačno prikazao nasljednicu 147-ice

Nasljednica Alfine 147-ice: Nije Milano nego slavna Giulietta

alfa romeo
08.12.2009.
u 18:30

Novi model koristi slavno ime iz prošlosti, Giulietta, iako se donedvno spominjalo kako bi se nasljednik 147-ice trebao zvati Milano.

Talijani su oduvijek bili majstori za napraviti stilski dotjerane automobile. Osim toga, mnogo je vozača koji su se zaljubili u modele Alfa Romeo i ta ljubav ne prolazi nego traje godinama, desetljećima, bez obzira što znaju da automobil nije savršen te da ima i bolje konkurencije.

Ponovno slavno ime
Novi model koristi slavno ime iz prošlosti, Giulietta, iako se donedvno spominjalo kako bi se nasljednik 147-ice trebao zvati Milano. Giulietta je u pedesetim godinama proteklog stoljeća bila želja mnogih automobilskih entuzijasta koji su sanjali o Alfi Romeu i uživanju u tehnički naprednom i privlačnom automobilu.

Novi predstavnik kompaktnog segmenta dug je 435 cm, širok 180 te visok 146 cm uz 263 cm međuosovinskog razmaka. Tu je i prtljažnik obujma 350 litara.

Vozaču je na raspolaganju Alfa DNA sustav kojim je, ovisno o preferencijama, moguće odabrati tri set-upa – Dynamic, Normal i All Weather. Dinamičnost i vizualna atraktivnost postignuta je mnogim detaljima, a tu su svakako i LED tehnologijom opremljena prednja i dnevna svjetla, a ista se tehnologija koristi i straga.

Visok stupanj sigurnosti
Giulietta je opremljena najmodernijim sigurnosnim pomagalima, od ABS-a, VDC-a, DST-a, do Q2 elektronske blokade diferencijala. Sve to trebalo bi, prema mišljenju Alfinih stručnjaka, osigurati maksimalan rezultat na EuroNCAP testovima.

Komentara 2

PK
ptica.kos
18:39 08.12.2009.

Dobar!!!! Malo su čini mi se skunuli BMW jedinicu. Ali dizajn je mrak.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
22:53 08.12.2009.

Vjerovatno zadnja prava Alfa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije