Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna bakterija

Opoziv proizvoda: Povlači se s polica, moguće je da sadrži salmonelu

Trgovina
Pixabay
29.12.2023.
u 12:42

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, javlja DIRH

"Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda: DENNREE SUŠENE GOJI BOBICE 100g, najbolje upotrijebiti do 08.03.2024 – 21.07.2024, DENNREE SUŠENE GOJI BOBICE 250g, najbolje upotrijebiti do 28.03.2024 – 18.07.2024 zbog moguće prisutnosti bakterije iz roda Salmonella spp"; javlja Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. 

Navode kako proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane. Naveli su i podatke o proizvode, uz napomenu kako se obavijest odnosi isključivo na proizvod s navedenim podacima.

Proizvođač: Bio Nahrungsmittel Produktions- und Handles GmbH, Austrija
Veleprodaja: dennree GmbH Töpen, Njemačka
Maloprodaja: Priroda i Društvo d.o.o., Zagreb

VEZANI ČLANCI:

"Kupljene proizvode slobodno vratite ili zamijenite. Zbog zaštite potrošača mole se kupci da proizvod s navedenim rokom ne konzumiraju te da proizvod vrate u trgovinu kako bi dobili povrat novca", navodi trgovac na svojim stranicama. 

Dan prije, Državni inspektorat obavijestio je javnost o povlačenju dva proizvoda, zbog moguće prisutnosti salmonele. Također je bila riječ o goji bobicama. Više o tome čitajte OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije