Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA ODLUKA

PITANJE DANA Hoćete li ove godine imati umjetno ili prirodno božićno drvce?

Božićno drvce
Pixabay
18.12.2023.
u 11:25

Financijski, kao što smo ranije pisali, priča je podjednaka, jer kao što pravih jelki neke relativno pristojne visine i s rjeđim granama ima i za 10-15 eura, tako se i umjetnih od cca jednog metra može naći za 20 i manje eura, a umjetnu ćete ipak imati više godina.

Bliži nam se Božić, a tradicionalno pitanje koje mnoge obitelji u to vrijeme postavljaju jest hoće li ove godine odabrati umjetno ili prirodno božićno drvce. Svaki od ova dva izbora nosi sa sobom svoje prednosti i nedostatke, a na obiteljima je da pronađu savršeno rješenje za svoj dom. 

Dok neki preferiraju miris svježeg bora i autentičnost prirodnog drvca, drugi se odlučuju za praktičnost, dugotrajnost te ekološku održivost umjetnih varijanti. Naime, miris pravih borovih iglica može stvoriti topli i autentični ugođaj Božića, dok se, s druge strane, umjetna božićna drvca mogu koristiti iz godine u godinu.

Ipak, odgovor na pitanje ekološke održivosti u ovom slučaju nije tako jednoznačan. Prirodna drvca se često smatraju ekološki prihvatljivijima, budući da se mogu reciklirati i razgraditi nakon upotrebe. S druge strane, proizvodnja umjetnih drvca može zahtijevati resurse i energiju, ali dugoročno doprinose smanjenju potrebe za sječom prirodnih stabala.

Financijski, kao što smo ranije pisali, priča je podjednaka, jer kao što pravih jelki neke relativno pristojne visine i s rjeđim granama ima i za 10-15 eura, tako se i umjetnih od cca jednog metra može naći za 20 i manje eura, a umjetnu ćete ipak imati više godina. Naravno, ona kvalitetnija, bogatija, veća drvca skuplja su – kako prirodna, tako i umjetna.

VEZANI ČLANCI:

Uzmemo li sve u obzir, izbor doista nije jednostavan. Odgovorite nam stoga na naše pitanje dana - Hoćete li ove godine imati umjetno ili prirodno božićno drvce?

VIDEO Otvoren Advent u Karlovcu: Iznad gomile šetali Djed Božićnjak, božićna jelka i anđeli

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije