The Perfect Couple

Pogledali smo seriju koja je unijela raskol među fanove Netflixa: Jedni je obožavaju, drugi mrze, a evo kako se nama svidjela

A premiere for the television series 'The Perfect Couple' at The Egyptian Theatre Hollywood in Los Angeles
Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS
1/5
08.09.2024.
u 12:01

Uz suptilne reference na raskošnu dramu The White Lotus, The Perfect Couple je besprijekorno tempirana i prava poslastica za gledatelje koju je teško ne gledati u jednom dahu

U seriji The Perfect Couple Nicole Kidman se vraća u blistavoj detektivskoj drami koja je vizualno zadivljujuća i neodoljivo privlačna. Radnja je smještena oko luksuznog vjenčanja na slikovitoj obali Nantucketa, a serija sadrži sve elemente misterija ubojstva: raskošna imanja, ekstravagantan način života i ubojstvo koje je gotovo svatko mogao počiniti. Nicole Kidman s obitelji živi u raskošnoj vili uz fantastičnu obalu – što, uz njenu sjajnu prisutnost, čini seriju teškom za prestati gledati.

Uspoređuje ju se s Big Little Lies, premještenom iz Montereya u Nantucket, ali s fokusiranijom radnjom od The Undoing i manje kaotičnom od Nine Perfect Strangers. Uz suptilne reference na raskošnu dramu The White Lotus, The Perfect Couple je besprijekorno tempirana i prava poslastica za gledatelje koju je teško ne gledati u jednom dahu.

Nicole Kidman, Liev Schreiber, Eve Hewson, Ishaan Khatter, Billy Howle, Jack Reynor and Sam Nivola pose together as they attend the UK premiere of the TV series "The Perfect Couple" at the BFI IMAX in London, Britain, September 2, 2024. REUTERS/Mina Kim Photo: Mina Kim/REUTERS
Foto: Mina Kim/REUTERS

Nicole Kidman, u seriji Greer Garrison Winbury, na prvi pogled živi savršeni život. Serije započinje dan prije planiranog vjenčanja njena sina s djevojkom nešto skromnijeg porijekla, koju Greer očito ne voli, a radnja se već u prvoj epizodi pretvara u seriju koja se vrti oko ubojstva mladenkine kume. Greerin suprug Tag (Liev Schreiber) u cijeloj drami ima prilično značajnu ulogu i, naravno, jedan je od prvih sumnjivaca. Imaju tri sina: problematičnog Thomasa (Jack Reynor), dobricu Benjija (Billy Howle), zlatnog dečka; i najmlađeg Willa (Sam Nivola).

Sporedni likovi dodatno pojačavaju napetost: Thomasova supruga, Abby, odlična Dakota Fanning, oštra je, zla, na momente površna, a na momente izrazito slojevita te uživa u iskorištavanju tuđih slabosti, dok planer vjenčanja Roger (Tim Bagley) idolizira bogatstvo obitelji Winbury.

Dodajmo svemu ovome Merritt Monaco (glumi ju Meghann Fahy), kumu koja voli tulumariti, zatim narukvicu vrijednu 18.000 dolara koju je Tag kupio, ali nije dao svojoj supruzi, te pohotne poglede koje Amelia upućuje kumu, Shooteru (glumi ga Ishaan Khattar). Tu su i brojni neodgovoreni pozivi Greer od nekoga po imenu Broderick Graham, besplatne tablete i marihuana za sve, te krvava košulja skrivena ispod kreveta kćeri šefa policije. Kad još dodamo Isabelle Adjani kao dugogodišnju prijateljicu obitelji (i ljudsku tempiranu bombu), pozornica je postavljena za zabavno iskustvo u najsparnijim ljetnim danima.

VEZANI ČLANCI:

E sad – sviđa li nam se serija? Šest epizoda od po 45 minuta, zadnja traje sat vremena, iz mog se kuta moglo skresati i u četiri epizode. Radnja je na momente spora i sapuničasta, a na momente dostojna Agathe Christie. No usprkos manama, pogledala sam je u jednoj večeri, a to uistinu rijetko radim, jednostavno me uspavaju i najbolje serije. Netflix publika je podijeljena – jedni je nazivaju skupom sapunicom punom klišeja, drugima je briljantna. Istina je vjerojatno u sredini.

Serija trenutno ima 54% na Rotten Tomatosu i 6,6 na IMDb-ju, no usprkos ne baš najboljim ocjenama, prilično sam sigurna da će zasjesti na visoko mjesto ovogodišnjih hitova. Ako zbog ničega, onda zbog fantastične glumačke postave koja nosi cijelu dramu na svojim iskusnim leđima. I da, ako ste se pitali, kao i ja, koliko godina ima Nicole Kidman – ima 57 i tu i tamo joj se čak i vidi poneka bora na čelu, što znači da je malo omekšala s botoksom. Liev Schreiber godinu je dana mlađi, a osim fantastične izvedbe dokonog napušenog bogataša ulogu je sigurno dobio i zato što je viši od Kidman. Visok je, naime, 191 centimetar, odnosno 11 više od Nicole.

FOTO Nicole Kidman sletjela u Veneciju, a onda doznala za smrt majke: 'Slomljeno mi je srce'

A premiere for the television series 'The Perfect Couple' at The Egyptian Theatre Hollywood in Los Angeles
1/21

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije