Relijaški folklor

Pogledajte atmosferu na treningu WRC Croatia rallyja koji počinje sutra

Foto: Mladen Milčić
1/25
21.04.2022.
u 14:26

Malo mjesto Gornja Purgarija u općini Klinča sela postalo je danas pravo kozmopolitsko selo. Navijači iz svih dijelova Europe došli su uživo vidjeti jurnjavu najboljih relijaša svijeta

Jurnjavom po bregima Samoborskog gorja, uskim cestama oko Okića, službenim treningom (Shakedown), započeo je ovogodišnji WRC Croatia Rally, treća utrka ovogodišnjeg WRC Svjetskog prvenstva u rallyju. 
Najbolji svjetski relijaši tako su na službenom treningu osjetili asfalt na kojem će se iduća tri dana natjecati. 

U fan zoni u Gornjoj Purgariji već je od ranog jutra bilo vrlo živo. Malo mjesto u općini Klinča sela postalo je danas ujutro pravo kozmopolitsko selo. Navijači iz svih dijelova Europe došli su uživo vidjeti najbolje relijaše svijeta poput Belgijca Thierryja Neuvillea, Estonca Otta Tanaka, finsko čudo od djeteta i trenutno vodećeg u WRC prvenstvu 21-godišnjeg Kallea Rovanperu, Britanca Elfyna Evansa...
Velike skupine naših susjeda Austrijanaca, Čeha, Slovenaca, Mađara, ali i Poljaka, navijača iz Francuske, Estonije, Velike Britanije, Italije, Španjolske, Finske, Norveške i Njemačke te naravno iz svih dijelova Hrvatske pratit će 20 brzinskih ispita u petak, subotu i nedjelju na Samoborskom gorju, Plešivici, Žumberku, okolici Karlovca, Zagorju i prvi puta ove godine na Platku u Primorsko-goranskoj županiji. 
Odlična atmosfera, posebna i karakteristična za reli natjecanja, krasila je najatraktivnija mjesta uz kratku trening etapu Croatia rallyja dan prije početka natjecanja.
Pedesetak kampera sa svom logističkom opremom smjestilo se na livadu, cijele obitelji sa sasvim malom djecom, roštiljanje odmah uz stazu, glasno navijanje, polijetanje helikoptera s VIP gostima, sve je to dio relijaškog folklora i zabave koje na ovogodišnjem Croatia rallyju neće nedostajati.

Drugi WRC Croatia Rally imat će polazište u Zagrebu, održat će se od 21. do 24. travnja i sastojat će se od 20 brzinskih ispita dugačkih 291,84 kilometra.

 

Posade će u petak, 22. travnja krenuti prema brežuljcima Samoborskog Gorja, Žumberka i Karlovca, zapadno i jugozapadno od Zagreba, gdje ih očekuju četiri brzinca koja će se voziti po dva puta. Mali Lipovec – Grdanjci je prvi sa startom u 8:33, dok se 20,77 km dugačak ispit Stojdraga – Gornja Vas sastoji od mnoštva zavoja.

Subotnja ruta, ponovo zapadno od Zagreba i uz dva prolaska brzincima, počinje s ispitom Kostanjevac – Petruš Vrh koji je najduži na natjecanju s 23,76 km. Istog dana vozit će se i novi brzinac Platak koji se nalazi na jugozapadu, blizu obale Jadranskog mora.

Nedjeljni će brzinci rano startati i to u 7:18 novim ispitom Trakošćan – Vrbno koji će se voziti na najsjevernijoj točki itinerera. Drugi prolazak brzincem Zagorska Sela – Kumrovec bit će odlučujuć Wolf Power Stage.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije