Racija

Policija zbog Street Viewa pretresla prostore Googlea u Seulu

google
AFP/Pixsell
11.08.2010.
u 12:06

Policija tvrdi kako želi otkriti koju je količinu podataka i kakve vrste prikupio Google. U prozvanoj kompaniji ističu da se neće protiviti akcijama policije i iskazuju spremnost na suradnju.

Južnokorejska policija pretresla je prostore Googlea u Seulu i oduzela podatke prikupljene posebnim terenskim vozilom u svrhu lansiranja kontroverzne usluge Street View. Pretres prostorija obavljen je zbog sumnji na neovlašteno prikupljanje i spremanje podataka o korisnicima bežičnih (WiFi) mreža, prenose agencije.

Policija tvrdi kako želi otkriti koju je količinu podataka i kakve vrste prikupio Google. U prozvanoj kompaniji ističu da se neće protiviti akcijama policije i iskazuju spremnost na suradnju.

Googleova usluga Street View putem koje je moguće detaljno pregledati izgled svake ulice u većem broju svjetskih gradova izazvala je žestoke polemike. Čak 38 zemalja uključujući i SAD pokrenulo je istrage jer smatraju da Google svojom uslugom ugrožava privatnost građana.

Istraga je zasad završena samo u Velikoj Britaniji gdje je utvrđeno da Google nije povrijedio privatnost građana. Velike polemike još traju u Njemačkoj gdje se također provodi istraga i gdje bi Google svoju uslugu trebao lansirati do kraja godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije