potrošači, oprez!

Povlači se popularni namaz: U tahiniju pronađena Salmonella

Tahini, humus, ilustracija
Foto: Pixabay
08.07.2024.
u 18:38

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane

S polica se povlači pasta od sezama poljskog proizvođača zbog utvrđene prisutnosti bakterije iz roda Salmonella spp, izvijestila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. S obzirom na to da se radi o opasnoj bakteriji, dobro provjerite jeste li kupili navedenu marku tahini namaza.

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda AL’FEZ NATURAL TAHINI – PASTA OD SEZAMA 160 g, datuma najbolje upotrijebiti 07/2025 zbog utvrđene bakterije iz roda Salmonella spp. Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Radi se o proizvodu proizvođača AB Foods Polska Sp.z.o.o. iz mjesta Nowa Sol u Poljskoj. Distributer za Hrvatsku je SALVIA d.o.o., s adresom sjedišta Radnička cesta 80, Zagreb. Fotografiju proizvoda možete pronaći u galeriji ovog članka.

Komentara 1

CR
crocro
19:33 08.07.2024.

To je ono što je otkriveno,. koliko ima toga što nije otkriveno a čime se građani lagano truju? Pa će se objaviti u nekom slijedećem otkrivanju neki drugi proizvod. Volio bih znati jeli se provjerava zdravstvena ispravnost svakog proizvoda koji dolazi na police trgovina, ili se uzima na principu čiste slučajnosti uzorka poput iskakanja kuglica za loto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije