Obnovljeni Renault Clio u karavanskoj inačici

Renault Clio: Može i ispod 5 litara uz prtljažnik od 439 l

Renault Clio
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/5
02.01.2010.
u 13:03

1,5-litreni dizelski agregat uz najveću snagu od 86 KS i 200 Nm okretnog momenta sasvim je dostatan za ovaj automobil

U proizvodnoj paleti Renaulta Clia sve zapaženiju ulogu ima i karavanska inačica, odnosno kako to ova francuska marka naziva, GrandTour. Dovoljan razlog da se, nakon R.S. modela o kojemu smo već pisali, upoznamo s obnovljenom izvedbom koja je primjerenija širem krugu kupaca.

Promjene su vidljive samo na prednjem dijelu vozila, dok je stražnji dio ostao kao i u prethodnoj izvedbi. Testni je primjerak pogonio 1,5-litreni dCi agregat i uz Dynamique opremu koja nudi sve potrebno, od CD radiouređaja i kožnatog upravljača prilagodljivog po visini i dubini do, u kombinaciji s doplatama, automatskog klima-uređaja i svjetala za maglu. Nema nikakva luksuza, pa tako niti aluminijskih naplataka.

Za svaku pohvalu je dizelski agregat od 86 KS i 200 Nm momenta koji može na otvorenoj cesti trošiti i manje od pet litara, dok nam je tijekom testa prosjek bio izvrsnih 5,3 litara. Vjerujemo da bi dojam još dodatno popravio na 5-stupanjskom ručnom mjenjaču još jedna brzina.

Izvrsno je što je na raspolaganju prtljažnik obujma 439 l, proširivih na 1277 l, a pokuda ide izvedbi plastične ručke na vratima koja i ne ulijeva previše povjerenja. Redovna je cijena testnog modela 127.529 kn, a vjerujemo kako će uskoro i neka akcija, odnosno povoljnija cijena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije