nasljednik thalije

Renault Symbol, produženi Clio, u Hrvatskoj ni nakon redizajna

renault symbol (1)
Foto: Renault
1/5
15.11.2012.
u 11:17

Thalia je kod nas bila uobičajena pojava, no njezinu je ulogu kod nas preuzela Dacia

Renault je u Istanbulu predstavio redizajnirani Symbol, kod nas poznatiji pod imenom Thalia. Ali, i prošla generacija zaobišla je naše tržište, pa ni novi “produženi Clio” ovdje neće biti dostupan. Razlog je Renaultova politika da jeftinije automobile u Hrvatskoj prodaje pod značkom Dacije. Budući da se bratska Dacia Logan neće prodavati u Hrvatskoj, neće ni Thalia.

Symbol će, osim što je dizajnerski prilagođen ostatku game, nuditi i nove motore. Jedan od njih je mali TCe turbobenzinac sa 90 KS koji troši samo 5,3 l/100 km. U ponudi će biti i dizelaši, dCi 75 i dCi 90.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
matep
09:37 16.11.2012.

Bože, ružnog li auta:(

FU
Fulgencije
09:53 17.11.2012.

Vrlo skladan obiteljski auto. Čudi me što se neće prodavati u Hrvatskoj. U puno bogatijim zemljama će se prodavati. Renault je očito zaključio (vjerojatno ispravno) da je riječ o prejeftinom autu za izbirljivo hrvatsko tržište. Mi smo skloniji zaduživanju do groba i kupnji dvaput skupljeg auta koji nudi mrvicu više. Nedavno mi je došao u posjet prijatelj iz Engleske pa se nije mogao načuditi kako skupe aute Hrvati voze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije