IGRE

Spiderman 3 - povratak Čovjeka Pauka

link_spider_tx.jpg
import
12.05.2007.
u 19:02
Spiderman 3
ProizvođačActivision, www.activision.com
IzdavačActivision, www.activision.com
Žanrarkadna akcija
PlatformaPC
Dobrodetaljno izveden grad, njihanje na mreži
Lošehardverski zahtjevno, loša borba, loša kamera
Ocjena6/10

Taman nakon što je film Spiderman 3 u prvom vikendu prikazivanja postigao rekord i u hrvatskim kinima, došla je i njegova virtualna inačica. Tema je poznata  igrač preuzima ulogu sramežljivog novinara Petera Parkera koji se u slobodno vrijeme pretvara u moćnoga Čovjeka Pauka.

Sukladno najnovijem uratku s kinoplatna, u igri će se prvi put vidjeti Spidermanovo famozno crno odjelo te negativci poput Sandmana, New Goblina i Venoma. Dakako, virtualna inačica Spiderman-franšize dodatno proširuje cijelu priču i igraču dopušta jurcanje po ogromnom New Yorku.

A upravo je njihanje, skakutanje i trčkaranje Velikom Jabukom Spidermanova najveća prednost; grad je detaljan i živ, a sloboda istraživanja velika. Radnja se pak odvija uz pomoć praktične karte na kojoj se odabiru brojne glavne i sporedne misije. One uključuju svašta; od klasičnog premlaćivanja lokalnih kriminalaca, pa do spašavanja samoga svijeta.

Nažalost, struktura misije je nekako dosadna i monotona. Prečesto se moraju dezaktivirati raznorazne bombe i povlačiti poluge koje će otključavati kojekakva vrata. Također, zadaci su i donekle nepovezani, što znači da će izostati komponenta poistovjećivanja i emotivne vezanosti uz glavne junake. Sljedeći element je dakako  borba koja je nedorađena te ponekad naporna.

Pokreti su posve neuvjerljivi i u stilu osrednjeg crtanog filma. Istini za volju, tu su brojne kombinacije specijalnih poteza, blokiranje udaraca i ispaljivanje mreže, no svejedno  to jednostavno nije to. Situaciju donekle spašavaju unaprijed režirane akcijske sekvence u kojima u pravom trenutku treba pritisnuti pravu tipku.

Zgodno, no so obzirom na to da uz sve navedene negativnosti Spidermana 3 prate i grozni problemi s brzinom izvođenja, na kraju se ne može reći ništa do drugo nego  Spidey, ovo ti stvarno nije trebalo!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije