MOBITELI Kako će izgledati svijet mobilnih telefona nakon Appleova iPhonea

Stižu mobiteli nove generacije

moby-txt.jpg
import
24.06.2007.
u 17:27

Za nešto manje od tjedan dana  29. lipnja  u prodaju napokon kreće Appleov predugo očekivani iPhone. Ta jedinstvena kombinacija mobilnog telefona, iPod playera i internetskoga komunikatora trebala bi uzdrmati tehnološko tržište. Tako bi barem htio sam Apple, koji je svojeg pulena nakrcao naprednim tehnologijama poput ekrana osjetljivog na dodir.

Da je taktilnost doista jedan od Appleovih prioriteta, pokazuju i najnovije informacije prema kojima ekran neće biti od plastike, nego od posebnog stakla. Također, iPhone bi trebao imati i produljeni rok trajanja baterije: osam sati za razgovor, sedam za gledanje videa i 24 sata za slušanje glazbe.

Kako god bilo, Appleu zbog konkurencije neće biti lako  većina vodećih proizvođača mobitela izabrala je upravo ovo razdoblje kako bi najavila svoje nove uzdanice. Sony Ericsson predstavio je čak šest modela, od kojih se posebno ističe W960i. Riječ je o "pametnom telefonu" koji se najviše približava pojmu "ubojice iPhonea".

Nokia dio svojih nada među ostalim polaže i u zanimljivu te stilski besprijekornu Lunu koja odiše noćnom senzualnošću i osjećajem za lijepo. Samsung je pak pokazao svoj SGH E-950 čija je glavna odlika mali kontrolni ekran kojim se upravlja dodirima prsta. LG i dalje ustraje u promoviranju modnih uređaja poput Prade, Chocolatea i Shinea koji se također diče avangardnim dizajnom. I tako unedogled...

Evidentno je da Appleova konkurencija na različite načine pokušava ublažiti skori šok. Neki to čine sve ekstremnijim dizajnom, neki nadgradnjom naprednih funkcija, no čini se da svi čekaju što će biti nakon iPhonea.

Poučeni megapopularnošću iPoda, glavni igrači mobilnog biznisa ne žele previše riskirati, te će radije analizirati reakciju na iPhone i nakon toga prilagoditi svoje poslovne strategije. Utrka samo što nije počela!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije