Lancia Delta 1.8 JTS Platino automatik

Top izvedba za ljubitelje alternative i stilske fanatike

Lancia delta
Saša Zinaja
24.11.2009.
u 10:00

Iznimno snažan motor, potpuna oprema i jedinstven izgled, karakteristike su testiranog modela.

Prinova u obitelji Lancie novi je turbobenzinski motor s izravnim ubrizgavanjem koji razvija okruglih 200 KS, iako ima obujam samo 1742 ccm. Zasluga je to najmodernije tehnike - varijabilnog razvoda ventila, turbo prednabijanja i izravnog ubrizgavanja goriva. Motor se isporučuje samo s automatskim mjenjačem sa šest brzina koji Delti nudi dodatnu porciju udobnosti.

Po želji, vozač može prebacivati i ručno zahvaljujući ručicama na upravljaču. Sličan sistem koriste i vozači Formule 1. U praksi je ipak najbolje ostaviti sve u automatskom načinu rada i prepustiti se uživanju. Motor je iznimno snažan i elastičan, puca od snage u svakom radnom režimu, a tko ga jako zavrti, otkrit će da može biti upravo brutalan, jer potjera Deltu i više od 230 km/h te za sedam i pol sekundi postiže 100 km/h. No, uvijek je tih i miran, a i prosječna potrošnja od 9 l/100 km jako je dobar podatak.

Takav je i prtljažnik koji nudi 380 do 465 litara (zadnja je klupa klizna i trećinski podijeljena). Ipak, kupac Delte više će cijeniti stil, udobnost i ugrađene materijale. Prostrana unutrašnjost (Delta je duga 452 cm) nudi kožom presvučena sjedala, dvozonski klima-uređaj i vrlo dobru kvalitetu izrade.

Kome je namijenjena ova Delta? Dobrostojećim obiteljima koje traže prostran, a ne prevelik auto. I menadžeri bi se mogli zagledati u Deltu zbog pregršt opreme i dobrih performansi, a i “dobre” supruge će biti njome iznimno zadovoljne. Naime, pogleda li se u cjenik, Delta stoji malo više od 223 tisuće kuna, što je za ovakav auto s ovoliko snage i opreme iznimno dobra ponuda. Tko se ne želi prikloniti mainstreamu nego cijeni osobnost, neka ne traži dalje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije