DOBRO JE ZNATI

Troškovi točenja goriva u Italiji mogu biti znatno viši ako ne pazite na jednu stvar

Šibenik: Od danas nove cijene goriva, i dizel i benzin jeftiniji
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
27.07.2024.
u 10:58

Na nekim benzinskim postajama istaknute su cijene za vlastito točenje goriva (fai da te) i za uslugu kada djelatnik toči gorivo (servito)

Cijene goriva na benzinskim postajama u Italiji neke bi mogle neugodno iznenaditi ako nisu upoznati s tamošnjim sustavom plaćanja. Naime, vozači moraju dobro provjeriti da nisu na pumpama gdje djelatnici toče gorivo s obzirom na to da bi to moglo biti znatno skuplje, ističe Revija HAK.

Naime, na nekim benzinskim postajama istaknute su cijene za vlastito točenje goriva (fai da te) i za uslugu kada djelatnik toči gorivo (servito). Ako djelatnik pomogne natočiti gorivo, usluga može koštati i više od 20 centi po litri. Za spremnik od 50 litara, to može biti dodatni trošak od 10 eura po punjenju.

Također, do naplate može doći i pri samostalnom točenju goriva. Primjerice, ako je korištena pumpa na kojoj je navedena doplata. Prema tome, Revija HAK naglašava kako treba dobro pogledati postoji li natpis "servito".

 

GALERIJA Ogroman požar širi se Kalifornijom: Evakuirano više od 4000 ljudi, uništeni brojni objekti
Šibenik: Od danas nove cijene goriva, i dizel i benzin jeftiniji
1/16
Ključne riječi

Komentara 1

CR
crocro
08:03 13.08.2024.

Daj Bože da ih vozači zaobilaze u širokom luku, daj Bože da dođe dan kada će stajati pokraj ceste i moliti vozače da se kod zaustave i natoče gorivo. Kada bi se kod nas dogodilo da bi neke benzinske naplaćivale čin točenja goriva a neke ne, garantiram da bi se benzinske s naplatom točenja zatvorile nakon 3 dana. Oni su umišljaju da je gorivo toliko jeftino da usput mogu naplaćivati i radnje za koje su ionako plaćeni. Samo opstrukcija kupnje je lijek za sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije