Na testu

Ugodan i luksuzni kabrio za romantične i tople ljetne dane i noći

'06.04.2010., Zagreb, Hrvatska - Novi Lexus IS 250 C odlikuje se vrhunskim voznim performansama koje omogucuje dobro poznati sest cilindarski benzinski agregat od 208 konjskih snaga. Ubrzanje od 0-100
Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'
1/28
13.04.2010.
u 10:15

Nudi se samo jedan pogonski agregat, 2,5-litreni benzinac od 208 konja, a na izboru su dva paketa opreme

Pojam vrlo popularnih modela coupe-cabrio većinom se povezuje s mladim vozačima i vozačicama, a japanska marka Lexus cabrio izvedbom modela IS cilja na drugu skupinu vozača. Vjeruju da će to biti ponajprije muškarci blizu pedesetih godina. Tijekom druženja s modelom IS 250C i mi smo stekli takav dojam. Bila je to lagana vožnja cestama Opatije i Ičića, bez prevelike želje za sportskim nagonima.

Jedan benzinac

No, ne mislimo time da IS 250C ne nudi vrlo solidne performanse. Kako sam naziv pokazuje, kabriolet najtraženijeg Lexusova modela nudi se samo s jednim pogonskim agregatom. Riječ je o benzinskom šestocilindrašu obujma 2,5 litre, koji nudi sasvim solidnih 208 konjskih snaga. Upregnut je s pomoću vrlo dobrog šestostupanjskog automatskoga mjenjača, kojime se može upravljati i sekvencijalnim ručnim prijenosom, smještenim i na upravljaču.

Aerodinačna karoserija

Pripadnost luksuznom segmentu očita je na gotovo svakom centimetru. Takav se dojam dobiva i u vožnji. Automobil je napravljen tako da jednostavno ne vuče na pritiskanje papučice gasa, već na uživanje u laganoj vožnji. Odlična izolacija ne dopušta buci da prodre u putničku kabinu. Tome u prilog idu i odlična aerodnimačna svojstva s odličnim koeficijentom otpora zraka, samo 0,29 Cd. Poželite li iskoristiti sve prednosti toga modela, dovoljno je pritisnuti prekidač pokraj upravljača i za dvadeset sekundi metalni krov sklapa se u dio prtljažnika. Sam postupak odvija se vrlo jednostavno i bez neugodnih zvukova.

Vrijeme još nije najugodnije za vožnju bez krova, ali u pomoć može priskočiti mrežica za sprečavanje kovitlanja zraka u prednjem dijelu putničke kabine, montirana iznad stražnjih sjedala. Tu je i prilagodljivi klima-uređaj te opcija grijanja, odnosno prozračivanja prednjih sjedala, presvučenih kožom.

Uzevši jedno s drugim, automobil je vrlo simpatičan i uglađen, namijenjen uživanju u vožnji s krovom, ali i bez njega nad glavom.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:11 16.04.2010.

AUTO JE STRAVA...osigurajte sebi i svojoj obitelji sretniji ZIVOT..pogledajte KAKO: Prije 3 mjeseca otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.internetbrzazarada.ws Ova web stranica pomogla je više od 400 ljudi da se spase od \"propasti\" tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.internetbrzazarada.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije