EuroNCAP

Volvo srušio rekord - V40 najsigurniji auto u svojoj klasi

volvo v40 (1)
Foto: EuroNCAP
1/3
04.09.2012.
u 09:23

Audi A3, Ford B-Max, Kia Cee'd, Renault Clio i Volvo V40 nastavljaju niz automobila s pet sigurnosnih zvjezdica

Šest novih automobila prošlo je kroz EuroNCAP-ovo sito i rešeto. Audi A3, Ford B-Max, Isuzu D-Max, Kia Cee'd, Renault Clio i Volvo V40 razbijeni su u sklopu testiranja sigurnosti.

Iako je ponio samo četiri od mogućih pet sigurnosnih zvjezdica, u modelu Isuzu D-Max bitno je povećana sigurnost putnika, u odnosu na model testiran 2008. godine. Štoviše, napredak je velik − prethodni model dobio je samo dvije zvjezdice za zaštitu odraslih putnika i jednu za pješake.

Sa stražnjim kliznim vratima i inovativnim dizajnom te bez B nosača, Ford B-Max pobrao je pet zvjezdica za sigurnost, kao i Audi A3, Kia Cee'd, Renault Clio i Volvo V40. Neobičan mali monovolumen putnicima pruža 92-postotnu zaštitu.

Novi Volvo V40, pak, postigao je ukupni rezultat najbolji u povijesti EuroNCAP-a. Ono što ga izdvaja iz mase ostalih automobila svakako je prvi na svijetu zračni jastuk za pješake. Zahvaljujući njemu, Volvo V40 osvojio je 88% bodova za zaštitu pješaka, što je najbolji rezultat do sada postignut u ovom segmentu.

Ključne riječi

Komentara 3

BO
bomba
09:55 04.09.2012.

Čudo! Kako poskupiti auto beskorisnim stvarima. Zaštita pješaka, zanimljivo. Kad ga udariš lijepo ga izdigneš i meko dočekaš na haubu.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:58 04.09.2012.

Inače, volvo 244 je proglašen svojevremeno najsigurnijim autom svih vremena.

BO
bomba
16:21 04.09.2012.

najsigurnije je auto ono koje te neće ostaviti na cesti. Ovo što oni nabrijavaju zračnim jastucima je bez veze. To može svatko i volvo ne proizvodi zračne jastuke već ih naručuje kao i svi proizvođači. Volvo uvijek puca kao nana neku sigurnost kako bi opravdao visoku cijenu vozila. SAAB je za volvo izmislio auto ali je imao problem jer je dio multinacionalne co. GM koja se riješavala svega što nije američko ili britansko. Vozio sam i u volvo i SAAB, i po meni SAAB je savršensrvo za volvo ali eto bankrotirao je. SAAB je prvenstveno proizvođač aviona a auti su usputni a tehnologija iz avioindustrije se znala primjeniti i na auta i bio je ispred volva što se tiče pouzdanosti na cesti ali nije mogao konkurirati sigurnosti i nitko ne može konkurirati sigurnosti volvu, jer ne žele poskupljivati auta sa tim stvarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije