Eurostat

BDP Europske unije u drugom kvartalu porastao 0,4 posto

euro, euri
Goran Jakuš/PIXSELL
04.09.2013.
u 14:13

Prema izvješću Eurostata, ekonomija Portugala zabilježila je najveći rast, a slijede Njemačka, Velika Britanija, Finska i Litva

BDP eurozone porastao je za 0,3 posto, a BDP Europske unije za 0,4 posto u drugom kvartalu ove godine, pokazale su danas nove procjene Statističkog ureda Europske unije Eurostata.

U prvom kvartalu stope rasta bile su -0,2% i 0,1%. U usporedbi s istim kvartalom prošle godine sezonski prilagođen BDP pao je za 0,5% u eurozoni te ostao stabilan u Europskoj uniji.

Prema izvješću Eurostata, ekonomija Portugala zabilježila je najveći rast, a slijede Njemačka, Velika Britanija, Finska i Litva. Najveći pad u drugom tromjesečju zabilježio je Cipar, a slijede Slovenija, Italija i Nizomeska.

>> Prvi porast BDP-a eurozone nakon šest kvartala pada

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije