MORAMO HITNO RIJEŠITI TEŠKI REBUS

Daju dvostruko više plaće, no stanje nije bolje: Njemačka, Austrija i Švicarska imaju isti problem kao i Hrvatska

04.09.2021.
u 12:38

Turističko ljeto bliži se kraju s manjkom od najmanje 15.000 radnika i s perspektivom da dogodine problem neće biti ništa jednostavniji. Odljev radne snage postaje ključan faktor rizika za budućnost domaćeg turizma

Komentara 44

IM
imamohrvatsku
13:30 04.09.2021.

Ovi pišu kao da se radi o tragediji što nemaju birtijaši robova. Ovaj birtijaš u Opatiji vozi audi q7 i kuka i traži pomoć od države a imaju para da 10 godina ne rade. Ja mislio da fali kvaificiranih radnika u proizvodnji. U ovoj državi su svi odnosi poremećeni.

MD
mala_domejana
13:30 04.09.2021.

Pa to je dobro došlo "stručnoj radnoj snazi iz područja turističke i ugostiteljske struke" koja dolazi iz Trebinja, Bileće i ostalih mjesta bližeg regiona. Zapošljavaju se po Dubrovniku i okolici, poslodaci im plaćaju stan i prehranu, dok istovremeno naši ljudidi odlaze trbuhom za kruhom u Njemačku, Austriju, Irsku i drugdje. Neće lokalni tajkuni da plaćaju ljude koliko su zaslužili nego posežu za stranom (jeftinijom?) radnom snagom. Eto, sad će imati razlog više ugostiti nekoliko tisuća Afganistanaca koji će nam narednih godina pripremati crni rižoto i zubaca na gradelama.

IM
imamohrvatsku
15:05 04.09.2021.

Nemaju Švicarska, Austrija i Njemačka nikakav problem. Njihovi birtijaši imaju problem kao i naši. Te države ne žive od birtija kao što živi naša i zato je ovakva usporedba besmislena. Mi smo birtijaška država i živimo od rente i prodaje preostalog obiteljskog srebra a taj novac završava kod birtijaša koji si tepaju nazivajući se realnim sektorom. Birtijaš po definiciji nije ništa drugo nego pijavica i parazit. Radnici koje zapošljava njemu su u toj djelatnosti nužno zlo i najrađe bi da ih nema ili ako ih ima da im po mogućnosti plati 2 kn mjesečno (1 kn na ruke) a birtijaška država im svesrdno pomaže stvarajući zakonski okvir za dovlačenje bijelog roblja s kraja svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije