Časopis Brodogradnja proslavio 60. rođendan

Brodogradnja čini trećinu BDP-a Hrvatske

Brodogradilište Split
Tino Jurić
20.10.2009.
u 18:00

Naša brodogradilišta u 2009. godini iz svojih poslovnih aktivnosti nisu stvorili gubitke, upozorili su sudionici okruglog stola.

Brodogradnja je jedna od rijetkih djelatnosti po kojoj je Hrvatska poznata u cijelom svijetu - i bez obzira na sve poteškoće hrvatska je brodogradnja i dalje na samom svjetskom vrhu, zaključili su sudionici okruglog stola, koji je danas održan u Brodarskom institutu u povodu 60. rođendana časopisa Brodogradnja.

Prisjetivši se duge povijesti časopisa, glavni urednik Rajko Grubišić upozorio je na financijske probleme s kojima se Brodogradnja suočava. Sudionici okruglog stola osvrnuli su se i na aktualne probleme hrvatskih brodogradilišta, za koja su zaključili da u 2009. godini iz svojih poslovnih aktivnosti nisu stvorili gubitke.

- Brodogradnja stvara jednu trećinu bruto društvenog proizvoda u Hrvatskoj od koje živi 140 tisuća Hrvata pa se treba zapitati koja to grana može zamijeniti našu brodogradnju - rekli su sudionici okruglog stola.

Ključne riječi

Komentara 3

PY
python
13:22 21.10.2009.

Koju to trecinu BDP-a cini brodogradnja?!?!? Brodogradnja radi gubitke koje ostatak drzave financira, a ne trecinu BDP-a.

OB
-obrisani-
18:28 21.10.2009.

za dobrim konjem prašina se diže, to što je brodogradnja u problemima je puno bolje od situacije u drugim sektorima, koji nemaju nikakve probleme jer ništa ni ne proizvode. problem se može lako riješiti, kako predlaže većina hrvatskih ekonomista (njih oko 3,5 miliona, ne računam malu djecu ispod 7 godina jer se još ne znaju izraziti, ali sigurna sam da će se vrlo uskoro složiti sa ostatkom stanovništva) tako da se i ovaj sektor ukine i još bi onda država trebala izdati općeniti proglas za one malobrojne preostale radnike koji nisu već tim putem krenuli, da se raditi ne isplati.

ST
stršljen
14:29 21.10.2009.

python vjerojatno radi u državnoj ili paradržavnoj službi, ako ne onda je minimalno novokomponirani \"menađer\"u poduzeću koje BDP-u doprinosi puno više pa je zato ljubomoran

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije