Moja poduzetna Hrvatska

Chef Dario Lide oduševio istarskim fužima i plodovima mora

Dario Lide
Foto: Facebook/Majstor kuhar
1/9
03.07.2016.
u 22:12

Labin se pokazao jednim od ljepših gradova u kojima smo imali priliku kuhati, a večerašnje je izdanje jedno od pozitivnijih iskustava u kojima smo imali prilike sudjelovati, komentirao je Lide.

Labinskom izdanju Festivala poduzetništva, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) održanom u subotu pridružila se i tvrtka Majstor kuhar iza koje stoji cijenjeni hrvatski gastro – chef, Branko Ognjenović.

Ovog puta nepca okupljenih razveselile su Ognjenovićeve mlade snage na čelu s Dariom Lidom koji se na poziv organizatora Večernjeg lista, 24sata i Poslovnog dnevnika rado odazvao jer smatra da su manifestacije poput ove idealna prilika da se promovira hrvatska gastronomska ponuda, nadaleko poznata po svojoj raznolikosti. 

Pripremali su se istarski fuži s umakom od kozica, dagnji, hobotnice, lignji, sipe i škampi, i to u 500 porcija. Recept je vrlo jednostavan: osnova dobrog jela su luk i češnjak koji se preprže na ulju. Kada dobiju zlatnu boju, dodaju im se plodovi mora te se nakon kratkog kuhanja sve zalije bijelim vinom i rajčicom. Pred kraj kuhanja na red dolazi peršin, a okus je upotpunila  domaća istarska tjestenina. 

„Naš je cilj razveseliti ljude dobrim okusima, a Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova nam to omogućava. Labin se pokazao jednim od ljepših gradova u kojima smo imali priliku kuhati, a večerašnje je izdanje jedno od pozitivnijih iskustava u kojima smo imali prilike sudjelovati“, komentirao je Lide. 

>>Branko Ognjenović pripremio riblju gregadu u Supetru i razveselio nepca prisutnih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije