PROMO

Dodijeljene stipendije za MBA programe COTRUGLI Business School

COTRUGLI Business School
Foto: COTRUGLI Business School
1/7
PR
Autor
PR članak
07.05.2014.
u 10:13

Finalni dio selekcijskog procesa za šest stipendija za Executive MBA program i šest stipendija za MBA program na vodećoj poslovnoj školi u JI Europi, COTRUGLI Business School, uspješno je završen. Nakon intenzivnog perioda selekcijskih intervjua, poziv u finale je dobilo 50 MBA i 80 Executive MBA kandidata. Za stipendiju su se natjecali kandidati iz javnog i privatnog sektora, NGO-a, manageri i partneri, vlasnici već uhodanih kompanija, kao i oni koji su svoje biznise tek pokrenuli.

Na kraju dana, uz osjećaj pozitivnog umora, nitko od kandidata nije skrivao zadovoljstvo odlično provedenim radnim vikendom. "Bila je to duga i radno intenzivna nedjelja. Jedna od mnogih radnih nedjelja, ali po mnogočemu drugačija. U istoj prostoriji skupili su se vrhunski profesionalci, ljudi koji iza sebe imaju godine obrazovanja, žive svoju uspješnu karijeru, a i dalje su željni novih znanja i razvoja svojih potencijala. Bila mi je čast podijeliti taj dan s njima. Koncept testiranja je bio iznad svih mojih očekivanja. Splet individualnog i timskog rada dao je svakome od nas priliku da iz sebe izvuče najbolje, a opet bude sebi dosljedan.», kaže Vedrana Likan, Direktorica Colliers Internationala koja je osvojila Executive MBA stipendiju.

Dobitnici Executive MBA stipendije

Uz Vedranu, Executive MBA stipendije u visini 9.000 eura su osvojili Branimir Berković, Izvršni direktor Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), Zorica Brečić, Direktorica financija u tvrtci Rhea, Dario Ćorić, Voditelj financijskih usluga u Hrvatskoj za SIEMENS i Jasmina Dulić, Direktorica prodaje i marketinga za E-glas. Dobitnika pune stipendije, u visini 18.000 eura je odlučila sreća. Naime, s obzirom na to da su razlike među najboljim kandidatima vrlo male, najsretnijih dvoje kandidata su osvojili pune stipendije. Kao i prijašnjih godina, dobitnici punih stipendija izabrani su izvlačenjem papirića. «Znao sam da je najpametnije ništa ne očekivati jer u tom slučaju pozitivan rezultat može donijeti dodatno veselje. I naposlijetku sam se doista veselio, a nadam se da će me program i usvojena znanja još više veseliti. Siguran sam da ćemo svi biti sjajna ekipa i jedni drugima poticaj. Velika hvala još jednom COTRUGLI Business School na pruženoj prilici!», rekao je sretan dobitnik pune EMBA stipendije, Martin Žagar, Viši znanstveni suradnik u zvanju višeg asistenta na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

MBA stipendisti

Sretna dobitnica pune MBA stipendije u visini od 15.000 eura, Maja Bucalić, Specijalist planiranja i operativnih poslova u Merck Sharp & Dohme, sa smješkom se prisjeća svakog trenutka selekcijskog procesa: «Od uvodnog intervjua, koji je protekao u iznimno pozitivnom i prijateljskom tonu do finalnog trenutka, kad sam shvatila da sam je upravo ta koja je osvojila puni iznos stipendije – potvrdila sam da sam učinila pravu stvar prijavivši se za sudjelovanje. Izvlačenje sretnog dobitnika je bilo nevjerojatno iskustvo. Prvotni šok i nevjericu za sekundu je zamijenila neopisiva radost jer je lijepo osjetiti da je i sreća na tvojoj strani u ključnom trenutku.»

Mario Delač, Supervizor u reviziji financijskih institucija u KPMG Croatia, Stephanie E. Trpkov, Pomoćnica Uprave u Crowe Horwath, Petar Ninić, Voditelj operativnog upravljanja robnom markom, Atlantic Grupa, Matko Samardžija, Specijalist za nabavu, Služba nabave materijala za bušenje i proizvodnju, INA i Željana Muslim, Voditeljica Centra za HITRO.HR su zasluženo osvojili stipendije za međunarodno akreditirani MBA program u vrijednosti od 7.500 eura. MBA program je namijenjen mlađim kandidatima, s minimalno tri godine poslovnig iskustva i

Timski zadatak dodatno nagrađen

Ovogodišnje stipendijsko finale je dodatno začinjeno uvođenjem dvije vrlo vrijedne nagrade za dva najbolja tima u dijelu dana kada su pripremali timski zadatak. Riječ je o vaučerima iskoristivim za sudjelovanje na globalnoj HR konferenciji koju COTRUGLI Business School u studenom organizira u Dubrovniku s Dave Ulrichem, vodećim HR autoritetom kao glavnim govornikom. Uz takav poticaj, timski zadatak i prezentacije bili su jedan od najuzbudljivih dijelova dana. To potvrđuje i Branimir Berković: «Vrijedan ishod ovog zahtjevnog postupka, osim stipendije, upravo je uspostava poznanstva s pažljivo izabranim talentiranim, sposobnim i zanimljivim ljudima iz tima s kojim sam pripremao tismki zadatak i iz čitavog finalnog dijela procesa.»

Očekivanja od programa

Nakon devetosatnog testiranja u finalu, Zorica Brečić je odmah donijela odluku da će se pridružiti COTRUGLI Business School neovisno o stipendiji. Kaže da joj je osjećaj tijekom procesa postao nevjerojatan pokretač za nastavak druženja, stjecanje novih znanja i razmjenu iskustava. «Možda je upravo ta energija zaslužna da sam odabrana među šest dobitnika stipendije te sam neizmjerno ponosna i spremna za nove izazove u balansiranju između privatnog, profesionalnog i akademskog života. Vjerujem da će Executive MBA program unijeti dodanu vrijednost u moj privatni život, a ujedno osigurati komparativnu prednost u mom profesionalnom napretku.»

Matko Samardžija je iznimno zadovoljan cijelim selekcijskim postupkom, zbog izvrsne organizacije, raznovrsnosti zadataka te kandidata različitih struka i profila. «Smatram to izvrsnom pripremom za pohađanje MBA programa od kojeg kao inženjer, očekujem raznovrsnost: kako od kolegija i stečenih znanja, tako i od predavača te budućih kolega."

Čestitamo još jednom svim dobitnicima stipendije i želimo im izvrsne rezultate tijekom pohađanja programa!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?