PROMO

e-Računom do još jednostavnijeg i povoljnijeg poslovanja

ZABA (1)
Foto: ZABA
1/3
PR
Autor
PR članak
14.11.2011.
u 14:46

e-Račun je internetska usluga integrirana s uslugom e-zaba poslovno bankarstvo, koja tvrtkama i poduzetnicima, koji su ujedno i e-zaba korisnici, omogućuje jednostavnu elektroničku razmjenu računa.

Izmjene i dopune Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost, koje se primjenjuju od kolovoza ove godine, donijele su važnu novost vezanu uz izdavanje i primanje računa u elektroničkom obliku – njegovim odredbama potpuno su izjednačeni papirnati i elektronički račun.

Za isporučenu robu i obavljene usluge koje podliježu oporezivanju dozvoljena je razmjena računa u elektroničkom obliku čime se tvrtkama i poduzetnicima omogućuje korištenje ovog jednostavnijeg, bržeg i isplativijeg načina poslovanja koji je Zagrebačka banka u suradnji s Finom uvela prva u Hrvatskoj.

e-zaba i e-Račun za efikasnije poslovanje
e-Račun je internetska usluga integrirana s uslugom e-zaba poslovno bankarstvo, koja tvrtkama i poduzetnicima, koji su ujedno i e-zaba korisnici, omogućuje jednostavnu elektroničku razmjenu računa. Primatelj zaprima račun, prihvaća ga (ili odbija) i plaća, a plaćanje e-računa obavlja se e-zabom Uz e-Račun moguće je priložiti različite popratne dokumente, poput popratnih dopisa, obrazaca, ugovora i ostale dokumentacije.

Pošiljateljima i primateljima e-Račun donosi uštede, a skraćuje se i vrijeme isporuke i plaćanja računa. Korisniku je u svakom trenutku dostupna informacija o statusu poslanih i zaprimljenih računa, a pretraživanje računa u elektroničkoj arhivi može obaviti brzo i jednostavno. Obavijest o isporuci računa dostupna je i putem e-maila.

Korak bliže Europskoj uniji
Usluga e-Račun nastavak je niza usluga internetskog i mobilnog bankarstva koje Zagrebačka banka nudi tvrtkama i poduzetnicima, a počeo je uvođenjem internetskog poslovnog bankarstva – e-zabe čijih prvih deset godina upravo obilježavamo. Uvođenjem usluge e-Račun Zagrebačka banka još je jednom potvrdila svoju usmjerenost na razvoj e-poslovanja i primjenu novih ICT tehnologija u poslovne svrhe, a svojim je klijentima omogućila obavljanje poslovanja u skladu s najsuvremenijim trendovima.
e-Račun stvara preduvjete za jednostavnije i konkurentnije okruženje za poslovanje tvrtki i poduzetnika, a omogućuje i harmonizaciju poslovanja sa zemljama članicama Europske unije.

Osim toga, tvrtke i poduzetnici ugovarajući e-Račun pokazuju svoju ekološku osviještenost jer koristeći elektronički način razmjene računa ne troše velike količine papira za ispis računa, čime također značajno umanjuju troškove svojeg poslovanja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?