masovna potražnja

Facebook povećao ponudu dionica za 25 posto

facebook
AFP/PIXSELL
16.05.2012.
u 08:47

Umjesto inicijalnih 337 milijuna dionica u ponudi će se naći 422 milijuna dionica što bi Facebooku trebalo donijeti 16 milijardi dolara

Nakon povećanja cijena dionica sa 28 na 35 dolara Facebook Inc. odlučio je povećati i količinu ponuđenih dionica za 25 posto što znači da će se u petak na tržištu umjesto inicijalnih 337 milijuna dionica naći 422 milijuna dionica čime bi Facebook trebao utržiti 16 milijardi dolara, javlja Reuters.

Ako Facebook uspije u svom naumu, bit će to najveća zarada neke tehnološke kompanije u povijesti, a dionice će se već u petak naći u inicijalnoj javnoj ponudi te bi prodaja trebala početi.

Društvena mreža pokušava iskoristiti masovnu potražnju u vrijeme dok pad rasta broja korisnika i usporavanje rasta prihoda u pitanje dovode dugoročnost uspjeha kompanije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije