ZAMJENIK V. pUSIĆ

Klisović: Vjerojatno je nešto krivo shvaćeno, intervju je kraćen

Jošklo
Sanjin Strukic/PIXSELL
06.05.2013.
u 14:12

Agencija tvrdi da zamjenik V. Pusić nije mogao reći što bi u Hrvatskoj moglo biti zanimljivo kazahstanskim gospodarstvenicima za investicije

– Nakon što smo u kazahstanskoj Gospodarskoj komori, Ministarstvu gospodarstva i Ministarstvu vanjskih poslova detaljno izložili konkretne mogućnosti i projekte za ulaganja u Hrvatsku te im ostavili CD koji je sadržavao i kontakte za svaki od 10-ak projekata, od Kupara i drugih investicija do Zračne luke Osijek i infrastrukture, novinarka me upitala koje točno projekte mogu dobiti kazahstanske tvrtke u Hrvatskoj. Moj je odgovor bio da smo predstavili mogućnosti za ulaganja i ukratko ih ponovio te sam rekao da je sada na kazahstanskoj strani da vidi za što je zainteresirana. Osim toga, ne možemo odmah ponuditi nekoj tvrtki investiciju, postoji procedura. I kod privatnih i kod državnih investicija mora se proći natječaj – govori nam Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić.

Naime, u intervjuu za državnu informativnu agenciju Kazinform, na upit što bi u Hrvatskoj moglo biti zanimljivo kazahstanskim gospodarstvenicima, Klisović je dao sljedeći odgovor: "Nažalost, ne mogu odgovoriti na to pitanje jer mi treba više vremena da bih vam pribavio više informacija o širem području interesa za kazahstanske gospodarstvenike u Hrvatskoj".

– Novinarka je govorila ruski, ja engleski, pomagao je prevoditelj, vjerojatno je nešto pogrešno shvaćeno. Osim toga, intervju je bio kraćen – kaže Klisović, koji je u Kazahstan vodio izaslanstvo desetak hrvatskih kompanija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije