Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemački propisi

Nakon Lidla i Deutsche Telekoma nema više špijuniranja radnika

Radnice
Matija Habljak/Vecernji list
17.01.2013.
u 17:36

Donošenje zakona potaknule su afere u Lidlu i Deutsche Telekomu koji su prisluškivali i snimali svoje zaposlenike

"Tajnog špijuniranja zaposlenika u Njemačkoj više ne smije biti", ističe stručnjak njemačke Kršćansko-socijalne unije (CSU) Michael Frieser. 

Vladajuća koalicija obećava više pravne sigurnosti za sve strane i namjerava regulirati dosadašnje sive zone. Njemačke parlamentarce na taj su potez nagnale afere špijuniranja u kakve su bili upleteni Lidl i Deutsche Telekom, a kada je izašlo na vidjelo da su njihovi zaposlenici bez njihova znanja snimani i prisluškivani.

Bundestag bi trebao odgovarajući nacrt novog zakona prihvatiti već do kraja ovoga mjeseca, piše Poslovni dnevnik.

Ključne riječi

Komentara 1

TO
Toni50
21:47 17.01.2013.

Nakon Lidla i Deutsche Telekoma nema više špijuniranja radnika.. Ne sada je novi zakon otvoreno vidljivo se smije postaviti kamera i ndagledati radnike i to se ne zove špijunaža !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije