opet crveno

Nakon početnog rasta, na Wall Streetu pale cijene dionica

stocks
Arhiva Vla-
08.01.2011.
u 15:49

Informacija da je otvoreno manje radnih mjesta od očekivanja spustila je indekse na Wall Streetu, a dodatni su uteg bile sudske presude o nezakonitim ovrhama koje su negativno utjecale na vrijednost dionica banaka Wells Fargo i US Bancorp

Izviješće o padu stope nezaposlenosti u SAD-u sa 9,8 na 9,4 posto za burzu nije bilo nimalo poticajno. Informacija da je otvoreno manje radnih mjesta od očekivanja spustila je indekse na Wall Streetu, a dodatni su uteg bile sudske presude o nezakonitim ovrhama koje su negativno utjecale na vrijednost dionica banaka Wells Fargo i US Bancorp. Dow Jones je pao 0,19 posto, na 11.674 boda, S&P 5000,18 posto, na 1.271 bod, a Nasdaq 0,25 posto, na 2.703 boda. Indeks bankarskog sektora KBW oslabio je 0,9 posto. Pale su i europske burze; londonski FTSE 0,58 posto, frankfurtski DAX 0,48 posto, a pariški CAC 0,99 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije