Investicije

Nijemci predali Jadranki Kosor popis 15 projekata koje žele u RH

\'16.09.2010., Zagreb - Izlazak clanova HDZ-a nakon sastanka u sjedistu stranke, Jadranka Kosor.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL\'
Žarko Bašić/Pixsell
17.09.2010.
u 14:52

Nijemci žele uspostaviti redovitu zračnu vezu između kopna i hrvatskih otoka, proizvoditi struju iz vjetra i vode te modernizirati hrvatsku poljoprivredu.

Predsjednik odbora njemačkoga gospodarstva za zemlje istočne i jugoistočne Europe Klaus Mangold te predsjednik Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Ralf Blomberg predali su jučer u Zagrebu predsjednici Vlade RH Jadranki Kosor popis 15 projekata za koje su zainteresirana njemačka poduzeća. Popis je rezultat Njemačko-hrvatskog gospodarskog foruma održanog 15. i 16. lipnja ove godine u Zagrebu.

Na forumu je sudjelovalo više od 350 predstavnika poduzeća iz obiju zemalja. Tijekom i poslije foruma sudionici su predlagali projekte za koje bi se zatražila politička potpora. Projekti se prije svega odnose na infrastrukturu, energetiku, poljoprivredu i turizam. Među ostalim, riječ je o uspostavi redovite zračne veze između kopna i hrvatskih otoka, o projektima proizvodnje električne energije iz vjetra i vode te o modernizaciji hrvatske poljoprivrede.

– Na većini ovih projekata radi se već dulje, za pojedine je već osigurano kompletno financiranje pa bi se vrlo brzo mogli početi ostvarivati.

Time bi se stvorila radna mjesta te osigurali poslovi za hrvatsko gospodarstvo pa bi projekti imali učinak konjunkturnog programa koji financira privatno gospodarstvo. Zbog toga smo na tom području posebno angažirani kao bilateralna komora – kazao je Blomberg. O vrijednosti projekata obje strane za sada još šute.

Komentara 117

SU
sudac
16:55 17.09.2010.

@patuljčica.. da opce poznata je da su vlasnici velikih korporacija najveci komunisti hahahahahahahhahaha

Avatar jovanhovan
jovanhovan
01:09 18.09.2010.

Javili da će radnici imati 2000 € plaće!

PA
patuljčica..
16:32 17.09.2010.

ankicascreiber Dan Martinovic je HDZ-plaćenik. Smrad njihovih postova osjeti se nadaleko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije