STROJOGRADNJA

Osnovana udruga za izgradnju TE Plomin C - PLOMINCRO

plomincro,kazimir grgurić (1)
Foto: PLOMINCRO
1/3
29.04.2013.
u 13:35

Udruga želi osigurati ostvarivanje punog potencijala domaće industrije strojogradnje na projektu TE Plomin C

Pet vodećih hrvatskih tvrtki za pružanje usluga i opreme za izgradnju termoenergetskih postrojenja osnovalo je Udrugu strojograđevne industrije Hrvatske za izgradnju TE Plomin C, ili kraće PLOMINCRO. Udruga, koja želi osigurati ostvarivanje punog potencijala domaće industrije strojogradnje na projektu TE Plomin C i drugim značajnim energetskim projektima,  trenutno okuplja tvrtke Elektroprojekt, Đuro Đaković TEP, Bilfinger Đuro Đaković Montaža, Monting i Zagreb-Montaža.

- Oko 111 milijuna eura, odnosno 40 posto naših godišnjih prihoda donose veliki i kompleksni termoenergetski projekti usporedivi s TE Plomin C, a još toliko drugi termoenergetski projekti. Imamo bogato domaće i međunarodno iskustvo zbog kojeg smatramo da smo najbolji partner za uspješnu realizaciju projekta Plomin C. Naravno, otvoreni smo za suradnju i uključivanje drugih domaćih tvrtki pa ih ovim putem pozivamo da nam se jave i uključe u rad Udruge kako bi zajedničkim snagama omogućili rad domaće industrije na izgradnji energetskih postrojenja - rekao je na predstavljanju PLOMINCRO-a predsjednik Kazimir Grgurić, izvijestila je udruga.

>> Zmajlović: U Plominu treba ostati ugljen. Kajin: Ne, treba uvesti plin

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije