sigurnost hrane

Ovo trebate znati o pakiranju hrane koju kupujete

PIK
Goran Stanzl/Vecernji list
18.03.2013.
u 20:16

Zbog velikih očekivanja potrošača vezanih za sigurnost hrane prehrambena industrija već dosta dugo i sustavno radi i na novim metodama procesiranja hrane, piše Poslovni dnevnik.

Zbog velikih očekivanja potrošača vezanih za sigurnost hrane prehrambena industrija već dosta dugo i sustavno radi i na novim metodama procesiranja hrane, piše Poslovni dnevnik.

Među takvim su postupcima, primjerice, procesuiranje hrane visokim tlakom, ozonom, ionizacijom, zračenjem, ultrazvučno i ultrapasterizacijom.

Kod kvalitetnih pakiranja kupci mogu vidjeti jesu li se na proizvodu dogodile možda neke promjene koje ukazuju na neispravnost proizvoda, što je iznimno važno za sigurnost hrane. Međutim, proizvođači koriste i raznovrsna sigurnosna zatvaranja pakiranih namirnica kako bi potrošači mogli uočiti da količina pojedinog pakiranoga proizvoda možda naknadno nije mijenjana, odnosno da izvorno tvorničko pakiranje u međuvremenu nije otvarano. Kako pakiraju PIK Vrbovec, Gavrilović, Vindija i Podravka doznajte ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije