repovi Iina duga

PBZ: tužbe Jugobanke obijesno su parničenje i ne mogu nas ugroziti

\'2.04.2009., Zagreb - U hotelu Dubrovnik odrzana TEB-ova financijska konferencija - Kako se uspjesno suprostaviti krizi. Bozo Prka.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list\'
Pixsell
25.04.2011.
u 11:30

Reakcija PBZ-a uslijedila je nakon što se Jugobanka usprotivila isplati dividende, uz argument da nisu izdvojili novac za rizik gubljenja spora koji vode s njima

Privredna banka Zagreb obznanila je u izvješću Zagrebačkoj burzi otprije poznatu informaciju da beogradska Jugobanka u stečaju vodi tri sudska spora protiv njih, na sudovima u Zagrebu i Rijeci. No, istodobno odbacuje sve medijske spekulacije o mogućem utjecaju ishoda suđenja na njihovo poslovanje.

- Svi sporovi koje je Jugobanka u stečaju pokrenula potpuno su pravno i činjenično neutemeljeni, odnosno predstavljaju obijesno parničenje, jer je tužitelj svjestan da mu propisi Republike Hrvatske ne omogućuju uspješno vođenje postupaka - rezolutni su u PBZ- u.

Ističu da iz tih procesa ne mogu proizaći nikakvi rizici za banku. Reakcija PBZ-a uslijedila je nakon što se Jugobanka usprotivila isplati dividende, uz argument da nisu izdvojili novac za rizik gubljenja spora koji vode s njima. Nekadašnja Riadria banka, koju je svojedobno kupila PBZ, bila je prije 20 godina likvidator podružnice Jugobanke u Rijeci. PBZ kao pravnog sljednika terete je da nije adekvatno naplaćivao potraživanja. Sporan je dug Ine za akreditive i kredite, za koji Jugobanka tvrdi da, s kamatama iznosi 10,2 milijuna američkih dolara i dodatnih 90 milijuna tadašnjih hrvatskih dinara, dok je PBZ Ini nagodbom smanjila dog na 1,8 milijuna kuna.

 

Ključne riječi

Komentara 16

DU
Deleted user
12:35 25.04.2011.

Napadaju servi na svim frontovima jer su ne tako davno u direktnom sučeljavanju uhvatili bežaniju.

MU
mućanin1
12:47 25.04.2011.

A šta je s imovinom od INA-e u Srbiji, nikome ništa jel? Mamu vam ljubim prevarantsku!!!

OB
-obrisani-
13:16 25.04.2011.

amerika je poklekla....valja iskoristiti sansu i ispraviti istorijsku nepravdu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije