Investicije

Petrol do 2014. godine u RH ulaže 75 mil. eura i zapošljava 300 ljudi

petrol
arhiva vl
16.06.2010.
u 12:21

Na tržišta Jugoistočne Europe uložit će 428 milijuna eura, od čega 54 posto otpada na naftnu trgovinsku djelatnost.

Slovenski Petrol do 2014. godine u Hrvatsku kani uložiti čak 75 milijuna eura gradeći svoju maloprodajnu mrežu te zaposliti 300 ljudi. Na tržišta Jugoistočne Europe uložit će, pak, 428 milijuna eura, od čega 54 posto otpada na naftnu trgovinsku djelatnost. Sa sadašnjih 75, Petrol se namjerava proširiti na 100 benzinskih crpki u Hrvatskoj, a u prva dva mjeseca ove godine dvije Petrolove tvrtke u Hrvatskoj – Petrol Hrvatska i Euro-Petrol – ostvarile su neto prodaju od 71,4 milijuna eura, što je 20 posto više nego u istom razdoblju lani i 12 posto više od planiranog.

– S punom snagom idemo u razvoj maloprodajne mreže u Hrvatskoj. I budžet za marketing u RH smo povećali pet do šest puta, tako da ćemo se i na tom polju snažno aktivirati – poručio je danas Aleksandar Svetelšek, predsjednik uprave Petrola po prvi put predstavljajući tu tvrtku u Hrvatskoj.

Najavio je kako će Petrol predati i ponudu za kupnju Crobenza, Inine tvrtke kćeri koja ima 15 benzinskih crpki, čiju je prodaju naredila Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Akvizicijom drniškog Jadranplina Petrol će postati distributer ukapljenog naftnog plina u RH. A Svetelšek kaže kako je plin energent budućnosti.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
13:04 16.06.2010.

evo ga sad ćemo nadrapat i na polju nafte i plina od slovenaca al nas deru pa to nema nigdje mađari,slovenci a mi inu prodali joj,joj,joj ko je prodo sve na goli otok

CA
caudillo_
13:53 16.06.2010.

Na koju foru zlovenci uskrate mogućnost kupnje Merkatora od strane g. Todorića i Kolinjske g.Tedesciju?Njima također treba zabrabnit kupovinu bilo čega u hrvatskoj...mogu samo odkupit dug LB i dug za neisporučenu struju iu NE Krško.

Avatar pinko_palinko
pinko_palinko
14:14 16.06.2010.

HR Vlada nema nikakav program razvoja za slijedecih 5 10 ili 20 godina nema nikakve strategije jedino sto ova vlada radi je racunica koliko cemo se novca uspjet ozicati iz EU fondova dok ova saka jada pazi ko ulazi a a ko izlazi iz Remetinca ostali ne sjede skrstenih ruku sve strateske grane su prokockali (banke,energija,farmaceutska industrija) ulazimo u EU kao konobari valjda smo tako zasluzili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije