MOBILAR

Počeli su u garaži, a danas izvoze 15 tegljača mjesečno

Mobilar
Ivica Galović/PIXSELL
10.06.2013.
u 22:08

Mijo Mitrić u posao je krenuo s dvojicom radnika. Danas ima 40 zaposlenih, a prihod im je narastao na 15 milijuna kuna godišnje

Uspješna brodska tvrtka Mobilar, koja se bavi proizvodnjom tapeciranog namještaja, oko 80 posto proizvoda izvozi na zapadnoeuropsko tržište, pretežno u Austriju, Njemačku, Belgiju i Nizozemsku. U posao su krenuli prije trinaest godina iz obične garaže. U međuvremenu su prošli trnovit put razvoja te stasali u svjetski poznatu tvrtku s vlastitim modernim pogonima i proizvodima te halom od 1500 četvornih metara za proizvodnju i skladištenje namještaja.

– Nije mi bilo lako s direktorskog mjesta u Orioliku prijeći u vlastitu garažu i neposredno s majstorima raditi za prve isporuke. Nisam imao radne uvjete, hale, alate, tržište, repromaterijal ni bilo što drugo, no ipak sam odlučio krenuti u samostalan biznis. I nisam pogriješio – kaže vlasnik tvrtke Mijo Mitrić. U posao je krenuo sa samo dvojicom radnika. Danas već ima 40 zaposlenih, a prihod mu je od početnih stotinjak tisuća narastao na 15 milijuna kuna godišnje. Posluje s velikim i renomiranim europskim lancima, kojima svaki mjesec isporuči 15 tegljača namještaja. Mobilar se specijalizirao za izradu namještaja za dnevni boravak i blagovaonice, ali je opremio i neke od najpoznatijih hotela u Hrvatskoj.

>> Ovo su najbolji hrvatski izvoznici – svoje znanje prodali su svijetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije