PROBLEM ZA GRAĐANE

Prešutni minusi i dalje masovni, u pet godina prodano pola milijarde kuna duga

17.02.2022.
u 06:30

Trenutačno je 1,76 milijuna prešutnih prekoračenja, od upozorenja HNB-a tek ih je 16.176 manje

Komentara 29

OC
OCB
07:05 17.02.2022.

Poznajem nekoliko ljudi koji su u minus dospjeli zbog premalog dotoka novca, nedovoljnog za osnovne životne potrebe. Njima je glavni krivac država. Isto tako poznam malo više likova, koji su pošto-poto htjeli na more, skijanje i nove automobile, a eto, nisu u mogućnosti. Kod ovih drugih, krivci su susjedi koji to mogu. I treća skupina su oni koji vise po kladionicama, a ne bi trebali. Njima je glavni krivac adrenalin, koji im raste proporcionalno sa neizvjesnošću rezultata, te su postali ovisni.

ŹI
ŹIVAC
07:56 17.02.2022.

Uglavnom su u minisu pni koji nedovoljno zarađuju da bi održali željeni standard. Vidimo da je to polovica stanovnika, a kada bi odbili djecu onda je to 2/3 stanovništva. Jasno je da to nisu oni kojinidu na skijanje i sl. Takvi imaju i ušteđevinu kao sto smo vidjeli @nogi politicari stari 30-40 godina imaju nevjerojatne ustedjevine. Dakle, obična i srednja klasa radno aktivnog stanovnistva su ti s minusom. Nikakvi špekulanti. Da imamo dobre i skrbne ekonomiste vidjeli bi da je taj minus ustvari dodatak sadašnjoj placi da bi se došlo to otprilike normalna plaće kolika bi trebala biti za obični, normalni život, dakako čovjeka 21. stoljeća.

Avatar alien79
alien79
08:13 17.02.2022.

Zašto ova lopina nije u zatvoru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?