Rat za Turbo limač

S. Vučićević zatvorio 29 Turbo limača, Fižulić ga tuži za mito

magma
Arhiva Vl-a
28.06.2011.
u 14:53

Magma je u Srbiji podnijela kaznenu prijavu protiv Vučićevića, bivših direktora društava Magma International i Kozmolina i Dexy Co te direktorice društva VJM zbog kaznenih djela davanja i primanja mita, nesavjesnog poslovanja...

Srbijanski poduzetnik Slobodan Vučićević zbog spora s Gorankom Fižulićem zatvorio je svih 29 trgovina Turbo limač u Hrvatskoj. Dvjestotinjak radnika tih trgovina još nije dobilo konačan otkaz, no kako se, prema priopćenju iz Magme, od njih traži da i dalje budu na radnim mjestima, ali da ne rade s kupcima, očito je, tvrde, da su posrijedi prikrivene namjere te pritisak na pravosudna tijela.

– Magma d.d., kao 49-postotni vlasnik Adria Designa d.o.o. protivi se odluci uprave Adria Designa Slobodana Vučičevića i Ivana Cekuša da privremeno zatvore 29 trgovina Turbo limač u Republici Hrvatskoj. Odluku uprave smatramo štetnom, protuzakonitom i protivnom propisima kojima se regulira način rada trgovina i ona je donesena vjerojatno kao oblik pritiska na pravosudna tijela – kažu u Magmi.

Trgovački je sud, podsjetimo – nakon što je zbog dugovanja od 6,6 milijuna eura Fižulić pokrenuo sudski spor protiv NCA Investment grupe i Adria Designa – Vučićeviću zabranio korištenje žiga Turbo limača i još sedam Magminih brendova koje je, zajedno sa 51-postotnim udjelom u Adria Designu, platio 18 milijuna eura. Vučićević pak hrvatskog partnera optužuje da je i nakon prodaje svojih brendova nastavio s njihovom prodajom u Magminim trgovinama, za što mu duguje milijunske penale.

No, ni tu ne prestaju međusobna šamaranja i optužbe za obostrano kršenje partnerskih ugovora. Magma je na temelju zakona o kaznenom postupku Republike Srbije danas podigla i kaznenu prijavu protiv Slobodana Vučičevića, bivših direktora društava Magma International i Kozmolina te Dexy Co iz Beograda Mine Radovića i Nine Jandrić, kao i direktorice društva VJM Jadranke Jokić-Radović zbog kaznenih djela davanja i primanja mita, neovlaštenog odavanja i pribavljanja informacija, nesavjesnog gospodarskog poslovanja i poticanja na izvršenje kaznenog djela. U Magmi, naime, tvrde da je Radović priznao ta kaznena djela te primanje mita za njihovo izvršenje od Dexy Co-a (u vlasništvu Slobodana Vučićevića), posredstvom VJM-a.

Komentara 9

DI
duncan_idaho
15:38 28.06.2011.

Čovjek koji je uništio hrvatske proizvođače bicikala, uvodeći nultu stopu carine za vrijeme dok je bio ministar, kako bi mogao uvoziti bicikle iz Kine i prodavati ih u svojim prodavaonicama

OB
-obrisani-
17:17 28.06.2011.

da se bugari ne bi naljutili moramo reći srpsko-hrvatska posla.

OB
-obrisani-
17:16 28.06.2011.

jugoslavenska posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije